Excel·lent paper a Manresa de les gimnastes del Club Gimnàstica Rítmica Figueres

gimnastes

Van competir a la final de la copa catalana de gimnàstica rítmica, al Poliesportiu Nou Congost de Manresa

Els vuit millors conjunts i individuals de cada categoria i nivell  del Club Gimnàstica Rítmica Figueres van participar, aquest dissabte, a la final de la copa catalana de gimnàstica rítimica, que es va celebrar a Manresa, després de les tres fases anteriors puntuables. Les gimnastes van aconseguir un excel·lent resultat. El conjunt benjamí -format per Marta Fernandez, Aroa Cabello, Elna Fransoy, Jana Compte i Isona Gonzalez- va assolir la segona posició a la final amb el seu exercici de mans lliures. Auestes gimnastes han debutat aquest any en competició.

El conjunt aleví va arribar a la final com un dels favorits per pujar a podi amb el seu exercici de cinc pilotes. L’actuació de dissabte va ser brillant, però la decisió dels jutges no va ser favorable al conjunt iguerenc i el van deixar en quart lloc.  Laia Gomez, Abril Cusí, Txell Farrerfabrega, Carla Roura i Judit Nuñez han fet una gran temporada pujant a podi a cada fase, però quedant fora a la final.  Tot i així aquest conjunt la temporada vinent puja a nivell set.

El conjunt infantil nivell 4 -format per Paula Pararols, Abril Arias, Laia Agustí, Gemma Gou i Júlia Baró- van fer el seu exercici de mans lliures i de corda força correcta, però no optaven a podi en aquesta final. El conjunt infantil de nivell 6 -Nuria Sanllehi, Judit Hornos, Marta Miró, Mar Diez, Maria Garcia-, va aconseguir el segon lloc de la final amb el seu exercici de tres cèrcols i dues pilotes. Les gimnastes han realitzat una temporada molt bona, aconseguint podis a totes les fases classificatòries i tornejos de la temporada i han pujat a nivell 7 de cara a la propera temporada.

El conjunt cadet arribava a aquesta final una mica cansat per la participació de la setmana anterior en el Campionat d’Espanya on va demostrar que és el millor conjunt català cadet amb el seu exercici de tres pilotes i dues cintes.  Algunes errades a la final van fer que no optessin a podi, però l’objectiu de la temporada ja estaba asolit.  Marta Casero, Elisa Camara, Berta Martin, Xenia Nicolau i Júlia Parals son les 5 components del conjunt.

Uma Mendez s’estrenava com a gimnasta individual. Nomes feia un any que estava en competició i ha demostrat tot el seu potencial.  Segona de Catalunya, segona a la general de la Copa Catalana, tercera a la Final, segona gimnasta catalana infantil en el Campionat d’Espanya de Valladolid,  convocada amb la selecció espanyola  i  integrant del pla de tecnificació de la Federació Catalana de Gimnàstica.  “No podem demanar més a una nena de 12 anys que ha debutat aquest any  i que té al seu davant un futur increible”, han dit des del Club.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista