Exposició de petit format “Unió Esportiva Figueres 1- Barça 0″

expo-mjc-pilota-Figueres

A partir de demà divendres, 12 d’abril, es podrà veure al vestíbul del Museu del Joguet de Catalunya, una exposició de petit format que presenta una de les darreres donacions incorporades a la col·lecció del Museu.

Es tracta de la pilota cedida per Joaquim Sala Arbussà, una de les que es van fer servir en el partit en què la Unió Esportiva Figueres, aleshores equip de Segona Divisió B, va batre el Futbol Club Barcelona en la primera eliminatòria de la Copa del Rei de la temporada 2001-2002.

El partit es va jugar el 7 de novembre de 2001 a l’estadi de la Unió Esportiva Figueres. La Unió, entrenada per Pere Gratacós, es va imposar al Futbol Club Barcelona, entrenat per Carles Rexach, gràcies a un gol de Kali Garrido en el primer minut de la pròrroga. La Unió Esportiva Figueres va arribar a la fase final de la competició i va caure eliminada després d’unes semifinals molt disputades que van enfrontar-lo al Real Club Deportivo de la Coruña. L’equip gallec es va coronar finalment guanyador de la Copa en derrotar el Real Madrid Club de Futbol.

Joaquim Sala va aconseguir aquesta pilota gràcies a una afortunada entomada des de la graderia durant el partit i després la va fer signar als jugadors de la Unió Esportiva Figueres. L’ha conservat durant tots aquests anys, fins que recentment n’ha fet donació al Museu del Joguet de Catalunya.

Una vegada finalitzada l’exposició temporal, aquesta pilota es mostrarà a l’exposició permanent del Museu, a l’àmbit dedicat a les pilotes, junt amb l’exemplar amb què, el maig de 1960, Ladislau Kubala va jugar amb la Unió Esportiva Figueres el Trofeu Quadrangular Internacional Salvador Vilarrassa per les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.