Figueres acull les Jornades Internacionals Folklòriques 2018

adifolk-figueres-2018

–Grups de Macedònia, Portugal, Itàlia i Perú actuaran a la Rambla al costat dels geganters i esbarts locals.
Figueres acollirà el proper diumenge 23 de setembre les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya, organitzades per Adifolk, amb un espectacle que tindrà lloc a la Rambla i en el qual intervindran grups provinents de Macedònia, Portugal, Itàlia i Perú, al costat dels esbarts i colla gegantera locals, que faran d’amfitrions. L’acte és promogut des de la regidoria de Cultura Popular de l’Ajuntament de Figueres, seguint la línia iniciada el setembre del 2017 en el marc de la Capital de la Sardana.

Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya celebren la 46a edició del 13 al 24 de setembre a un total de 12 municipis catalans, on els grups convidats seran rebuts pels esbarts i d’altres manifestacions de cultura popular locals, propiciant la interrelació entre les formacions. A Figueres, hi participaran els Amics dels Gegants, Mediterrània Dansa i l’Esbart Dansaire Figueres.

En l’actual edició hi participaran grups provinents de Macedònia, Perú, Polònia, Illa de Pasqua, Itàlia, Portugal i diversos grups de Catalunya, amb el propòsit d’estrènyer llaços entre els grups catalans i els visitants.

DIUMENGE, 23 DE SETEMBRE

FIGUERES   [Rambla]

17.00h – Recepció a l’Ajuntament

18.00h – Cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament

19.00h – Amics dels Gegants, de Figueres/Catalunya

Actuació JIF

>Macedònia: «Folk Dance Ensemble Karshiaka – Skopje»

>Perú: «Perú Ritmos y Costumbres

>Portugal:  «Grupo Etnografico Danças e Cantare do Minho · Lisboa»

>Itàlia:  «IJ Danseur dël Pilon · Torí»

>Catalunya:  «Caprgòs Folk · Adifolk» – «Mediterrània Dansa (Figueres/Catalunya) Esbart Dansaire Figueres (Figueres/Catalunya)»

El festival d’Adifolk neix l’any 1972 a Catalunya amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques, sota el lema “les danses dels pobles pel nostre poble”, amb la participació de grups folklòics provinents d’arreu del món.