Figueres, Albanyà, Santa Llogaia, Rabós i Pedret no tenen redactat els plans de delimitació de les franges exteriors de protecció contra incendis

franges_incendis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha redactat 62 plans, dels quals 17 ja han estat aprovats definitivament

Figueres, Albanyà, Santa Llogaia, Rabós i Pedret de Marza encara no tenen delimitades les franges de protecció dels seus nuclis habitats per protegir-los davant de possibles incendis forestals.  Per contra, El Port de la Selva, juntament amb Roses, Cantallops i la Selva de Mar, són alguns dels municipis de la comarca que han impulsat de manera més decidida aquestes accions preventives.

Segons ha explicat el president  del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, des de l’entitat s’han redactat 62 plànols de delimitació de franges per a la prevenció d’incendis forestals corresponents al mateix nombre de municipis, dels quals 17 ja tenen la documentació aprovada definitivament, 35 la tenen aprovada inicialment i la resta es troben en fase de tramitació.  A partir d’aquí cal redactar el projecte executiu per a la realització de les franges exteriors de protecció per a la prevenció d’incendis en nuclis urbans i urbanitzacions i executar materialment el projecte”.

Ara l’administració comarcal ha fet un pas més de cares a oferir als municipi la realització material de la neteja. Un cop l’ajuntament tingui aprovat el seu plànol de delimitació i disposi del projecte executiu hi ha sis mesos de termini per dur-ho a terme. Aquesta actuació ha d’anar a càrrec dels mateixos propietaris dels terrenys afectats o, subsidiàriament, de l’administració. Per arribar a fer-ho efectiu, cal la identificació d’aquests propietaris, explicar les obligacions que comporta la delimitació de franges als afectats i els criteris que s’han de seguir d’acord amb la normativa vigent.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista