Figueres celebra la setmana mundial de la lactància per crear xarxa i protegir la lactància

dona-dona-figueres

Figueres celebra la setmana mundial de la lactància materna el dia 30 de setembre a la Sala la Cate de Figueres. Des de l’associació Dona Dóna Alt Empordà es vol reivindicar la normalització de la lactància i afegir-se a la reivindicació d’aquesta setmana mundial: Construint aliances per protegir la lactància: per un bé comú, sense conflictes d’interessos.

Des del nostre grup de suport, per aquest motiu s’ofereix, durant la celebració, una formació gratuïta per a personal sanitari que anirà a càrrec de Carmela Kika Baeza que és metgessa especialitzada en medicina familiar i comunitària, IBCLC (consultora internacional de lactància materna) terapeuta sexual i avaluadora de la Iniciativa Hospital Amic del Nen i autora del llibre de ” Amar con los brazos abiertos”.

A part d’oferir aquest espai per a professionals, a la tarda s’oferirà una xerrada a càrrec de Carmela Kika Baeza més pensada per a les famílies. Un cop acabada la xerrada la ponent signarà els seu llibre. També s’estrenarà un vídeo realitzat per l’associació Dona Dóna que recull els testimonis de les lactàncies de diferents mares de la comarca, que té com a objectiu explicar les experiències d’aquestes mares perquè aquestes puguin servir també de recolzament o d’ajuda a futures mares en les seves lactàncies. La intenció d’aquesta jornada del dissabte a la tarda és que sigui oberta a les famílies i també s’oferiran tallers pels més petits. hi haurà taller de tatuatge amb dissenys de lactància, samarretes al instant, berenar, dibuixos pels infants i el sorteig d’una panera. Tot una jornada d’activitats pensada per crear aquesta xarxa tant necessària per protegir la lactància materna. Tots els actes d’aquesta celebració són gratuïts però cal inscripció prèvia.