Figueres no serà capital internacional del circ 2018

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat que el mes vinent es presentaran les bases del concurs de festivals estratègics en el qual ha de tenir cabuda el certamen i suposarà la continuïtat del festival per a quatre anys més.

A continuació reproduïm la roda de premsa d’aquest dilluns al matí on l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director del Festival internacional del circ, Genís Matabosch, donen les claus sobre la continuïtat del certamen a la ciutat; el projecte del Museu del Circ i per què Figueres no serà la capital internacional del circ 2018, una decisió, que segons Felip, s’ha posposat per més endavant -anys 2020 o 2021- i perquè aquest títol estava lligat amb el fet que Figueres tingués inaugurat el Museu del Circ.

 

Pel què fa al Museu del Circ, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que estan treballant amb la Diputació de Girona per elaborar un conveni que posi per escrit el compromís verbal que han adoptat amb el promotor del projecte, Genís Matabosch. Aquest conveni ha de garantir de manera plurianual el finançament d’aquests 1,5 MEUR de l’Ajuntament de Figueres i els 1,5 MEUR de la Diputació de Girona.
En aquest sentit, el pressupost de Figueres es pretén incloure una partida de 150.000 euros per a fer un estudi d’encaix urbanístic del projecte dins la Casa Nouvilas. Felip ja dit que compten amb el suport del PP i C’s per aquesta proposta.

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista