Figueres porta a aprovació un pressupost de recuperació i contenció

decles-masquef-figueres-2019

– Figueres porta a aprovació un pressupost de 58,4 MEUR, 4,5 dels quals es destinaran a inversions –
– Entre els principals projectes hi ha la museïtzació i obertura de la casa natal de Dalí i les obres del nou pavelló poliesportiu –
ACN Figueres.-L’equip de govern de Figueres portarà a aprovació al ple d’aquest dijous un pressupost de 58,42 milions d’euros (MEUR), 4,5 dels quals es destinaran a inversions.

Entre els principals projectes, hi ha l’obertura i museïtzació de la casa natal de Dalí (519.000 euros), l’adquisició de part de la casa on va viure (50.000 euros), les obres del nou pavelló poliesportiu (1,07 MEUR) o l’ampliació del centre de formació integrat Ferran Sunyer (100.000 euros). Els comptes municipals també inclouen una partida d’1,4 MEUR per al futur nou contracte d’escombraries i 1,02 MEUR per externilitzar part del servei d’enllumenat públic i de parcs i jardins.

L’alcalde, Jordi Masquef, assegura que es tracta d’un pressupost de “recuperació” i de “contenció”, on es preveu un 5,63% més d’ingressos (1,85 MEUR més que el 2018) sobretot per “l’augment de l’activitat econòmica” (amb l’impost ICIO) i les plusvàlues, però també per una “major eficiència” a l’hora de posar sancions.