"Fils de Complicitat" de Begoña Ramos i Celia Vela

fils-de-complicitat-Begonya-Ramos-Celia-Vela-figueres-2015

Dissabte 18 d’abril a les 19.00 h. al Museu de l’Empordà, inauguració de l’exposició “Fils de Complicitat” de Begoña Ramos i Celia Vela.

080 Barcelona Fashion Week 2015:

Aquest projecte insòlit neix amb la voluntat de traslladar els dissenys de la passarel·la a la pintura sense perdre l’essència de Celia Vela per oferir una mirada diferent, més íntima i poètica, del món de la moda i la passarel·la. Per fer-ho, la pintora madrilenya resident a Figueres des de fa més de quatre dècades s’ha inspirat en moments del backstage i les desfilades de la creadora catalana per a una vintena de quadres de gran magnetisme i colors intensos on les models, alienes al soroll i els flaixos de la passarel·la, es presenten en actitud reflexiva.

Acabades les pintures realitzades amb la tècnica mixta d’oli i acrílic, Begoña Ramos les ha entregades a Celia Vela per què les transformi amb total llibertat. El punt de partida per poder reinterpretar la pròpia obra i experimentar amb ella afegint noves pinzellades fetes amb l’ajuda de l’agulla i els nobles teixits característics dels seus dissenys. Passamaneries, sedes, tuls, chantilly, teixits tecnològics, elaborats acabats artesanals… la riquesa de la moda de Celia Vela es trasllada aquí a un nou suport perquè el públic pugui apreciar-la des d’una perspectiva insòlita, afí a l’actitud independent que Vela ha demostrat sempre al llarg de la seva carrera. Una exposició a cavall entre la moda i la pintura que mostra la visió i sensibilitat de dues dones destinades a trobar-se.