Guanyem Figueres situa els joves com a un dels eixos de futur de la ciutat a mitjà i llarg termini

som-joves

-La candidatura vol impulsar polítiques d’ocupació, formació, cultura, habitatge i salut per retenir i captar joves-
Guanyem Figueres es presenta amb un programa electoral que situa les veïnes i els veïns al centre de tota l’acció política. En aquesta línia, la candidatura encapçalada per José Castellón, presenta un paquet de mesures per impulsar polítiques en diferents àmbits que transformin l’actual situació de les joves cap a una ciutat amb oportunitats de futur.

La candidatura, que ha unit les esquerres figuerenques, detalla diferents propostes que volen impulsar amb un pla d’actuació que vagi més enllà d’un mandat electoral. Així, recullen diferents propostes amb l’objectiu que Figueres pugui garantir la formació i l’ocupació dels joves, així com l’accés a un habitatge adaptat a la realitat del poder adquisitiu. En el cas de l’ocupació i la formació, proposen crear una borsa de treball així com garantir la formació professional amb una oferta diversa i completa.

Potenciar l’associacionisme com a element transformador per una ciutat activa i crítica és un altre dels eixos que proposa Guanyem Figueres. Així mateix, la candidatura considera que la salut dels joves es té oblidada, per això proposen la creació d’un centre de salut per a joves que no necessiti la supervisió parental i es dediqui a abordar temes de planificació familiar, malalties de transmissió sexual i drogodependències amb professionals del mon de la psicologia, la ginecologia, la psiquiatria i la pedagogia.