“I si…” Revisitant els orígens des de l’Empordà, de Jordi Mestre

i-si-jordi-mestre

Amb aquest llibre, Jordi Mestre ens farà viatjar als orígens del nostre país, i d’una manera divertida i mordaç ens farà reflexionar sobre a una pila de tòpics que han estat el poc que sabíem de l’origen del nostre país. Ens farà veure que vivim en un museu que inexplicablement és tancat i reivindica l’obertura del nostre romànic com una forma de recuperar una dignitat que perdrem si basem la nostra economia en la paella congelada i la prostitució massiva.

Jordi Mestre

Fins ara en Jordi era conegut sobretot per la seva feina entorn de la fotografia on ha compaginat el treball de fotògraf amb el de restaurador i professor de fotografia. Ja el 1978 va començar a treballar a El Periódico, posteriorment va passar a l’Avui on va ser cap de fotografia, ha publicat en molt diverses revistes i llibre. Al voltant de la cita olímpica es va traslladar a l’Empordà on segueix, encara que entre el 2003 i el 2015 es va dedicar a la fotografia d’arqueologia i va documentar les excavacions d’Atapuerca, Orce, diversos jaciments a Marroc, Algèria, Israel o Mèxic així com les pintures rupestres de molt diversos llocs tant de la península com a diversos països. També treballa des del principi al Festival Castell de Peralada.
Com a restaurador de fotografies ha intervingut amb col·leccions tan importants com les de Domènech i Montaner, Esplugues, Eduard Toda o Català-Roca amb institucions com l’Arxiu Nacional de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya o la Diputació de Girona entre moltes altres. És autor del llibre “Identificación y conservación de fotografias” que és tota una referència en el seu camp. Darrerament es va poder veure al Museu de l’Empordà la seva exposició “La verema dels 80. Una emigració civilitzada”. També ha publicat a la Revista de Catalunya el seu descobriment de la façana antiga de Sant Pere de Roda que va descobrir a l’absis actual fent comprendre que l’orientació antiga era al revés de l’actual.