ICV-EUiA de L’Escala exigeix la dimissió dels regidors d’Habitatge i Serveis Socials

ple_Escala

L’agrupació local demana a l’alcalde, Víctor Puga, que destini el 5% del pressupost municipal a Serveis Socials

Després de gairebé dos anys des de les darreres eleccions municipals, l’agrupació d’ICV-EUiA de l’Escala demana la dimissió dels regidors d’Habitatge, Àngel Rodríguez, i de Serveis Socials, Maribel Calderón Des de l’agrupació local es valora que els resultats “de la gestió d’ambdós regidors són nuls, i les seves actuacions han resultat negligents”, segons han explicat des del partit, tot afegint: “Denunciem que diverses famílies de l’Escala viuen ocupant habitatges de bancs per no tenir una alternativa habitacional, que és el que ordena la Llei 24/2015. Així mateix, l’àrea de Serveis Socials no és diligent a l’hora d’ajudar les famílies amb les gestions administratives pertinents. Sovint aquestes famílies tenen dificultats amb l’idioma i per elles mateixes no poden omplir ni tramitar la documentació necessària per poder ser inclosos en la Taula d’emergència habitacional de la Generalitat, i així poder accedir a les ajudes que aquesta estableix”.

A més, l’agrupació considera que és “ineficaç” la feina de les treballadores socials, “les quals donen informacions falses, segurament per no disposar de directrius clares per part del seu responsable polític, la regidora Calderón”, han dit. En aquest sentit, l’agrupació d’ICV-EUiA de L’Escala considera que diposar d’un sostre és fonamental per tenir una vida digna, com també ho és tenir un treball. “Quan no es disposa ni de feina ni de vivenda, les institucions, en aquest cas l’Ajuntament, han de vetllar pels més desfavorits”.

L’agrupació demana “enèrgicament” la dimissió dels dos regidors, així com demana a l’alcalde, Víctor Puga, rectificar les polítiques socials per insuficients i que destini el 5% del pressupost municipal a Serveis Socials, tal com l’agrupació sempre ha exigit.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista