INEXPLICABLE!

UE_figueres

Crònica d’Adrià Silva  · Foto: UE Figueres

UE Figueres 0
CF Montanyesa 2

La UE Figueres domina amb claredat tot el partit a Vilatenim, però no aconsegueix marcar i la muntanyesa ho aprofita per rematar en els darrers minuts

Figueres i Muntanyesa es trobaven a Vilatenim amb una diferència ben escassa d’un punt d’avantatge del conjunt de Chicho respecte els barcelonins. La diferència dins el camp avui ha estat totalment diferent. Els Figuerencs han passat per sobre d’un equip barceloní que s’ha col·locat tot el partit pràcticament, en posicions endarrerides per buscar la contra. Amb tot, el conjunt alt empordanès pràcticament no ha patit a excepció dels minuts finals.

En una primera part esperançadora, Ferrón es plantava sol en els primers minuts, després d’una bona combinació ofensiva que acabaria amb un xut que marxaria fora amb l’ajuda i intervenció d’un defensa. (2’).

Poc després, un servei de córner serviria a Romero per tornar-ho a intentar amb una rematada de cap que marxaria prop del pal dret (4’). Un Ferron molt actiu durant tot el partit disposaria d’una nova arribada, després que intentés aprofitar un enviament per banda esquerra amb una rematada desviada (11’). Els intents a pilota aturada del conjunt figuerenc també van ser bastant nombrosos però no gaire fructífers, a la sortida d’un córner, Toni Cunill ho provaria amb una rematada fluixeta prop del pal dret (20’).

Poc després tornaria a ser Ferrón que a través d’una bona desmarcada es plantaria dins l’àrea, la seva rematada tornaria  a topar amb Tato novament (21’). L’acció més destacada abans del final de la primera part vindria protagonitzada per Ritxi i Toni Cunill, en una nova acció a a pilota aturada que serviria el primer i que remataria el segon amb el cap molt a prop del pal esquerra (29’).

 

1A PART UE FIGUERES CF MUNTANYESA
OCASIONS DE GOL 6 0
XUTS A PORTERIA 1/6 0/1

 

Amb la Unió en busca del gol i la Muntanyesa mirant de no enfonsar-se va començar la segona part, Ferrón tornaria a animar-se a la segona part i després d’una recuperació en zona de ¾, realitzaria una passada cap a Ritxi dins l’àrea que acabaria amb una rematada interceptada per un defensa visitant (55’).

La primera arribada visitant arribaria amb un xut de Pau des de la frontal de l’àrea que marxaria desviat (61’). La resposta de la Unió Esportiva Figueres no tardaria a arribar, el davanter de la unió Moha Chabboura rebria una centrada que remataria i aturaria el porter visitant (65’). Poc després una nova centrada per banda dreta, tornaria a ser rematada pel marroquí i blocada per Tato (72’).

Començat el darrer quart d’hora i amb un Figueres més minvat de forces tot i els canvis i el risc comès per Chicho de col·locar Revert per Masó, el partit s’anava igualant i la Muntayesa ho aprofitaria per començar a crear perill. Una recuperació en zona de creació dels barcelonins propiciaria un contracop que acabaria amb una rematada de Rubén aturada per Gallego. (74’). Pocs minuts després, nou avís dels de nou barris, el capità Segarra provocaria l’esglai del públic amb una rematada de cap molt a prop del pal superior de la porteria de Gallego (79’).

Però el Figueres encara tenia força per tirar endavant i tot i no disposar de la mateixa paciència i perseverança anterior, els figuerencs ho van tornar a intentar amb una rematada de cap de Moha, que tot sol no aconseguiria escurçar suficient la seva rematada per que no la pogués intervenir Tato (81’).

Finament arribaria el moment visitant, la Muntanyesa va aprofitar els minuts de les escombraries per emportar-se i trobar un tresor gens esperat. I seria Payán que tot solet esdevindria heroi dels seus, amb un xut ras des de la frontal de l’àrea que sorprendria a Gallego 0-1 (89’). Un minut més tard, després d’una jugada individual que Diego, tot solet es cuinaria i menjaria, pujaria el segon amb una rematada escurada al pal esquerra 0-2 (90’).

Amb la Unió amb un pam de nas, el xiulet de l’àrbitre acabaria amb el malson local.

2A PART UE FIGUERES CF MONTANYESA
OCASIONS DE GOL 4 5
XUTS A PORTERIA 3/4 3/5

 

PINZELLADA PERSONAL

La UE Figueres continua sense una estabilitat a nivell de resultats, però el conjunt de Chicho avui ha demostrat una idea clara, uns valors i un esforç que cal valorar. En el futbol tot és possible i havent dominat pots perdre un partit, però avui el premi se l’han aportat els jugadors després dels aplaudiments que una part de l’afició han atorgat als seus jugadors, i és que quan t’esforces i ho dones tot, no hi ha res a retreure.

 

 

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista