Joan Manuel Soldevilla publica un llibre sobre l’escriptor Pedro Víctor Debrigode

descobrir-debry-figueresEs presentarà a la Biblioteca de Figueres el 2 de desembre i s’acompanya d’una exposició.
Joan Manuel Soldevilla va comissariar l’any 2009 una exposició que reivindicava l’escriptor de novel·la negra Pedro Víctor Debrigode. Fou dins del marc de BCNegra i es va poder veure a diferents biblioteques de Barcelona. Ara, amb motiu de la publicació del llibre Pedro Víctor Debrigode, el escritor de los prodigios (Barcelona . El Boletín.cc), la Biblioteca de Figueres ha recuperat l’exposició “Descobrir Debry” i es podrà visitar del 24 de novembre al 5 de desembre. Tambe hi tindrà lloc la presentació del llibre, el dia 2 de desembre a tres quarts de vuit del vespre, amb la presència dels dos autors: Joan Manuel Soldevilla i Alejandro M. Viturtia.

JMSoldevilla-descobrir-debry-figueresPedro Víctor Debrigode (Barcelona, 1914-La Orotava, 1982) és el nom real d’un dels pares de la novel·la negra popular, publicada en edicions barates i amb paper de baixa qualitat als anys seixanta. Va utilitzar molts pseudònims, però els més importants foren Peter Debry -per la narrativa policíaca i de l’Oest- i Arnaldo Visconti -per la narrativa d’aventures de gran èxit com ara la sèrie El Pirata negro, que acaba de ser reeditada per l’editorial Darkland, amb pròleg de J.M. Soldevilla.

Joan Manuel Soldevilla també ha cedit a la biblioteca una selecció d’aquestes novel·les de quiosc, editades majoritàriament per Bruguera, que s’exposaran en una vitrina.