Joan Paradis a la Galeria Ventós

joan-paradis-lola-ventos-figueres-2018

Del 3 de novembre al 31 de desembre de 2018. Inauguració demà dissabte.
L’exposició durarà dos mesos i durant aquest temps podreu gaudir de l’obra, els matins: dimecres, divendres i dissabte d’11 h a 13 h i les tardes de dilluns a dissabte de 18 h a 20 h. Excepte dijous que la galeria està tancada.

Joan Paradís, neix a Figueres l’any 1941.
Passa la seva infantesa entre Empúries i Albons, i a l’Hostal Empúries, “ Cal Gambo” que va formar part de la seva família. M’agrada pensar que és allà contemplant la mar i escoltant la Maria Callas, on va néixer la seva passió pel dibuix, la pintura i la música. Des de petit pren classes amb en Ramon Reig, el seu mentor per molts anys. Íntim amic i deixeble de Fernando Garrido Pallardó. Sempre compromès amb el que sent i pensa fundà a Barcelona amb els companys d’estudis a l’escola de Belles Arts de Sant Jordi el primer Salo d’Artistes Joves i Independents. Anys més tard també forma part col·laborant com a soci fundador a la revista L’Empordà Federal. Nombroses exposicions aquí i a fora li forgen el nom d’un dels artistes més rellevants de la nostra ciutat. Incansable, lluitador, persistent per poder fer allò que més li agradava i que en molts moments li era negat.

És un artista que cerca en la immediatesa del gest l’essència de la seva pràctica. Això ho vaig aprendre quan tenia 16 anys i vaig conèixer en Paradís. Ell deia “El dibuix és fonamental, el primer que has d’aprendre és mirar durant molta estona el que t’envolta i llavors dibuixar ràpidament el que has après observant, un traç ràpid, fluid, amb força. En la seva obra, veiem la seva ànima, no poc turmentada i plena de genialitat i d’ironia. Recordo com m’agradava escoltar-lo i com idealitzava al pintor. Vaig enamorar-me de l’expressionisme contemplant la seva obra, i com va quedar impregnat a la meva memòria adolescent, un sofà negre dibuixat sobre un fons vermell granat

Aquest desembre celebrem el 12 anys de la Galeria i m’omple de satisfacció poder celebra’ls envoltada de la seva obra.
Des del primer dia que vaig obrir la Galeria, en Paradís, es va convertir en un propòsit, i per això és tan important que ara puguem gaudir de les seves últimes obres, amb 77 anys continua pintant amb la mateixa força i veritat, però ara a més amb la saviesa que només el temps i les experiències viscudes ens poden aportar.

Lola Ventós i Quero
Galerista.