Jordina Daniel, de l’INS Castelló d’Empúries, guanya el primer Premi Ramon Muntaner

Premi_ramon_muntaner

Es tracta d’un guardó de recerca de batxillerat

El treball guanyador d’aquesta primera edició en la categoria humanística i social ha estat per ‘Els tapissos de l’Eneida’ de Jordina Daniel Caritg, de l’Institut de Castelló d’Empúries. El treball fa un paral·lelisme entre els versos del poema de l’’Eneida’ de Virgili i la col·lecció de sis tapissos que es troben en el Castell de Peralada. “Intenta ser l’estudi de l’obra literària d’un poeta com a font d’inspiració per a una obra d’art que treballa amb un altre material molt diferent a les paraules: la imatge”, va dir la guanyadora.

El premi, que consta de dues categories, cientifico-tecnològica i humanística i social, està dotat amb 500 euros i havia de tractar, en part o en la seva totalitat, sobre el municipi, Peralada o Vilanova de la Muga.
El jurat de la categoria social i humanística ha estat format per Mònica Bardera, llicenciada en Filologia Catalana i professora de Secundària, Lídia Cerdà, llicenciada en Història i professora de Secundària, Josep M Gironella, historiador de la UdG i que actualment investiga l’arxiu notarial de Castelló d’Empúries i Peralada, i Rosa Cortada, regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Peralada.
La categoria cientifico-tecnològica ha quedat deserta.
Des de la regidoria de Cultura i Ensenyament ja s’està preparant la segona edició del premi.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista