JORNADA TÈCNICA PER EXPLICAR COM FER VISITES GUIADES A LES EXPLOTACIONS AGROALIMENTÀRIES

visites_guiades_explotacions

El proper dilluns, 26 de novembre, es realitzarà la jornada tècnica “Com fer visites guiades a les explotacions agroalimentàries” adreçada a tots els productors agroalimentaris de l’Empordà. La formació tindrà lloc al Centre de Formació integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres, de 9,15h a 13:30h, i és gratuïta tot i que cal inscripció prèvia.

Aquesta sessió formativa està organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Associació Empordà Turisme i la marca de Garantia Productes de l’Empordà.

La jornada està destinada a reflexionar i informar per la realització de visites guiades a les explotacions agroalimentària de la zona, així com a aprendre a dissenyar el seu format. Cada vegada més, la societat està prenent consciència de la importància de l’origen i de com es produeix l’elaboració dels productes que consumim. Aquesta realitat fa que hi hagi un interès creixent per conèixer els productes en origen, com creixen i s’elaboren, i també quines són les persones o empreses que hi ha al seu darrera.

En paral·lel, aquesta inquietud pot aportar una nova línia de negoci per a les explotacions agroalimentàries, la implementació de la qual, cal reflexionar i planificar perquè es converteixi en una empresa d’èxit. En aquest sentit, els promotors animen a tots els productors agroalimentaris que es trobin en aquest punt, que acabin de començar l’activitat o que puguin veure com una oportunitat futura la realització de visites guiades, a participar en aquesta jornada.

9.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.30 h Presentació de la Jornada – Sr. Joan Cano, conseller de turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

9.35 h Aspectes legals i recomanacions de qualitat. Quins són els aspectes legals? I quines recomanacions podem incorporar a les nostres visites que aportin qualitat? Sra. Núria Alamon, Raiels SCP.

10.00 h El producte turístic relacionat amb la producció agroalimentària. Principals components. Beneficis de les visites. Procés de creació d’un producte turístic. Experiències de referència. Comunicació i comercialització. Sra. Núria Alamon, Raiels SCP.

11.30 h Pausa

11.45 h Exercici pràctic de la idea de producte turístic Sra. Núria Alamon, Raiels SCP.

13.00 h Experiència d’un productor convidat Mas Marcè de Siurana- formatges de pastor.

13.30 h Cloenda de la Jornada Representant de l’Ajuntament de Figueres.

Lloc de realització Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer
Ronda Sud, 3 – 17600 FIGUERES