Josep Maria Bartolomé: “Al juny de l’any vinent, dimiteixo”

BArtolome

L’alcalde d’Avinyonet de Puigventós (CDC) renunciarà al càrrec al juny de l’any vinent a favor de l’actual tinenta d’alcalde i regidora d’Atenció ciutadana, Ensenyament i Cultura, Júlia Gil.

L’alcalde d’Avinyonet de Puigventós, Josep Maria Bartolomé (CDC) ha anunciat al diari digital Figueres.com la seva intenció de dimitir del seu càrrec al juny del 2017. Segons ha explicat es troba “decebut” i “desencisat” per la vida política local. “Em sento com si estigués lluitant dia a dia contra un gran mur. És una lluita que desgasta. Quan deixi l’alcaldia faltarà poc per complir 70 anys i crec que ja és hora que deixi pas a altres persones”. Bartolomé confia que sigui l’actual tinenta d’alcalde i regidora d’Atenció ciutadana, Ensenyament i Cultura, Júlia Gil, qui prengui el relleu al capdavant de l’alcaldia d’Avinyonet de Puigventós. “Fa sis anys que està amb mi. És una persona molt preparada i estic segur que serà una excel·lent alcaldessa”, ha dit Josep Maria Bartolomé.

L’alcalde ha explicat que un dels motius que li ha portat a prendre aquesta decisió és el projecte de l’escola nova a l’entrada del poble, que porta des del 2007 batallant-hi perquè es construeixi. “Portem gastats 1 milió d’euros i hores d’ara encara no sabem res”, ha explicat Bartolomé, qui ha explicat que després del nomenament del nou delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, en substitució d’Albert Bayot, va demanar una reunió per tractar la urgència d’aquesta infraestructura. “Des de la delegació ens van dir que tothom estava molt nerviós i que ja ens avisaria quan ens podríem reunir però que hi havia molts municipis pendents d’una escola. També ens van dir que abans de parlar amb la conselleria d’Ensenyament, a Barcelona, havia de parlar amb el delegat a Girona. Estic molt preocupat”, ha dit Josep Maria Bartolomé, qui malgrat tot, defensa que des de l’Ajuntament s’han complert tots els tràmits i obres per construir el nou centre escolar.

Un altre dels darrers projectes que ha portat a Bartolomé a prendre aquesta decisió de deixar l’alcaldia ha estat habilitar la biblioteca municipal com a espai de ‘coworking’ per a emprenedors i empresaris que iniciïn el seu projecte. “Amb tota la bona idea, es va fer la biblioteca a Avinyonet. Es va fer de manera informal, sense passar per ple. Puc dir que en deu anys que hi hagut la biblioteca, puc contar amb els dits d’una mà, les persones que han vingut a la biblioteca a consultar algun llibre. Com alcalde crec que s’ha de potenciar qualsevol espai municipal perquè els veïns l’utilitzin, però si aquest espai no s’utilitza potser és perquè en hem equivocat en l’ús i per tant vam creure que seria molt positiu aquest espai per a emprenedors. Doncs no. Aquest ‘coworking’ es va aprovar per majoria en el ple i tampoc no es van presentar cap al·legació. He rebut crítiques per part de veïns i m’acusen d’haver desmantellat la biblioteca”. L’alcalde també ha explicat que pel que fa els llibres que hi havia a la biblioteca, la majoria eren infantils que algunes famílies havien cedit. En un primer moment, l’Ajuntament va pensar en vendre’ls i els diners donar-los a Càritas, però es tractaven de llibres d’escàs “valor econòmic”, segons li van confirmar alguns llibreters i per aquest motiu van optar de guardar-los al magatzem municipal i reciclar-los per obtenir uns diners que es revertirien en l’actual escola del poble. “Tot això també ha estat mal rebut per alguns veïns. Els llibres no s’han llençat, sinó que s’han reciclat per donar-los una nova utilitat per a la mainada”, ha explicat l’alcalde.

Josep Maria Bartolomé és alcalde d’Avinyonet  des de fa nou anys. Aquesta és el seu tercer mandat. En fa tres que va renunciar al sou d’alcalde. “Malgrat tot, estic molt satisfet d’aquests anys d’alcalde”.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista