La bellesa del Ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg brilla amb llum pròpia a la inauguració de la 33a edició del Festival Castell de Peralada

TEATRE-MARIINSKI_Peralada-festival

Amb un Auditori que ha registrat una ocupació del 92% el ball convertit en art ha enlluernat al públic

El jove coreògraf, Ilya Zhivoi ha sorprès amb un treball que ha ratllat l’excel·lència amb una magnífica coreografia de Les quatre estacions amb noves tècniques i creacions i amb música del britànic Max Richter que ha reinterpretat la reconeguda obra d’Antonio Vivaldi. Un treball que evidencia que en l’actualitat totes les músiques i les tècniques estan també al servei dels joves creadors. El vestuari, dissenyat per la jove Sonya Vatayan, ha jugat un paper molt important durant l’espectacle ja que a part de tenir molt de moviment ha anat canviant de color amb cada estació oferint al públic un bonic joc visual. El cos de ball, que ha estat elegant i impecable, l’han format 8 ballarins i ballarines, amb dos protagonistes principals, Ekaterina Kondaurova i Roman Belliakov. En acabar, el públic ha estat generós amb els aplaudiments i els tradicionals repics des de les grades, per mostrar la seva satisfacció davant l’espectacle que els ha ofert el Ballet del Teatre Mariïnski.

Aquest divendres, la companyia torna a l’escenari de l’Auditori i en aquest cas ho farà amb un programa mixta de tall clàssic que homenatja a tres grans coreògrafs del segle XX, Michel Fokie, Jerome Robbins i Frederick Ashton amb músiques Chopin i Liszt.

A la inauguració del 33è Festival de Peralada han assistit representants de la cultura o la política com Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, Albert Bramon, subdelegat del Govern a Girona, Xavier Cester, director de l’àrea,de Música de l’Institut Català d’Industries Cultural, representants de la Generalitat de Catalunya i del Parlament de Catalunya o els alcaldes de Peralada, Roses o Figueres.