La Biblioteca s’obre a la dansa en la nova edició del Festival Figueres es MOU

conferencia-ballada-figueres-2019

Una conferència ballada sobre la història de la dansa i una peça inspirada en els poemes escènics de Joan Brossa, portaran la dansa a tocar dels llibres.
La Biblioteca de Figueres habitualment ofereix múltiples activitats culturals relacionades amb els llibres i la literatura, a les quals la setmana vinent s’hi sumarà la dansa. Cercant la complicitat amb els esdeveniments que tenen lloc a la ciutat, podran veure’s a la Biblioteca Fages de Climent dues propostes que s’emmarquen en l’edició d’enguany del Festival de dansa i moviment Figueres es MOU. Dimarts 2 de juliol, 19.30 h Toni Jodar explica la dansa moderna i contemporània (Explica dansa) Toni Jodar, un dels ballarins més representatius de la dansa contemporània a Catalunya, proposa una manera singular d’explicar la història de la dansa.

Il·lustra, amb el seu propi cos, el pas del temps de la dansa i utilitza la seva experiència i humor per fer que sigui una “performance pedagògica”, una lectura creativa i amena de la història. Hi mostra l’evolució del clàssic al contemporani, tot fent referència als diversos gèneres i formes que ha trobat el cos per expressar-se en el moviment.

En el darrers minuts d’aquesta “conferència ballada” Toni Jodar donarà algunes claus al públic assistent per a poder gaudir amb més coneixement de les propostes que al llarg dels propers dies podran veure’s en el marc del Festival Figueres es MOU.

Dimecres 3 de juliol, 19.30 h Olor de menta, d’Emma Riba i Laura Alcalà (Us back in town) A partir de poemes de Joan Brossa Balla’m un llibre, 2019 Olor de menta és una peça de dansa que dibuixa i envaeix un espai imaginat a partir de dos cossos que es posen al servei d’un collage de poemes escènics de Joan Brossa.

Una peça creada a partir de l’obra de Joan Brossa amb motiu de la celebració dels 100 anys de naixement del poeta.

Per cinquè any consecutiu la dansa torna a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb Balla’m un llibre, un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. L’objectiu és difondre el llenguatge expressiu de la dansa i crear nous públics, en aquest cas, sumant les arts de la paraula i del moviment i triant un escenari singular i de proximitat per als ciutadans: les biblioteques públiques.

Balla’m un llibre és una col·laboració entre l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.