La capella dels Desemparats de Figueres dedicarà una missa en honor a Francisco Franco

misses

· La Fundació Nacional Francisco Franco (www.fnff.es) publicita en el seu web que serà el divendres 20 de novembre, a les 19:45 h

· ERC de Figueres  lamenta la celebració d’aquesta missa

La capella dels Desemparats del carrer Vilallonga, de Figueres dedicarà el divendres 20 de novembre, a les 19:45 h, una missa en honor a Francisco Franco, coincidint amb el quarantè aniversari de la seva mort. Segons la pàgina web de la Fundació Francisco Franco, hi ha previstes la celebració de misses entre els dies 18, 19 i 20 de novembre en diferents ciutats de l’Estat espanyol, com ara Còrdova, Màlaga, Sevilla, Jaén, Almeria, Madrid, Alacant, Santander, Saragossa i Tenerife, entre d’altres. En total 16 misses i ofrenes florals.

D’altra banda, el grup municipal d’ERC a Figueres ha lamentat, a través d’un comunicat, la celebració d’aquesta missa: “Lamentem, profundament, que la nostra ciutat sigui una de les 16 poblacions de l’Estat espanyol que entre el 19 i el 20 de novembre seran seu de misses i ofrenes florals en honor al dictador Francisco Franco”, tot afegint: “El 20 de novembre no pot ser un homenatge a un dictador, ans al contrari ha de servir per continuar treballant per fer justícia al més de 114.226 ciutadans desapareguts per la repressió de la dictadura. Només cal recordar que el 1946 l’ONU ja ho va deixar clar: el règim de Franco era feixista i equiparable als règims de Hitler i Mussolini. El 2015 la mateixa organització continua insistint, a través del Comitè de Drets Humans, en la necessitat d’investigar i jutjar els crims comesos durant la Guerra Civil i la Dictadura. D’altra banda, com a figuerencs proposem revisar, exhaustivament, si com a ciutat complim i apliquem la Llei de la memòria històrica aprovada el desembre 2006 pel Congrés dels Diputats. Considerem que el camí a seguir és el d’accions com la conferència Holocaust i franquisme que aquest divendres 20 de novembre, a les 20:15, es realitzarà al Cercle Sport. Organitzada pel grup de treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà, anirà a càrrec del periodista i escriptor, Eduardo Martín de Pozuelo”.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista