La cessió del terreny per traslladar l’estació de busos de Figueres es farà a canvi de permetre que Adif pugui edificar

estacio-bus-figueres-2019-1
L’alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que es farà una modificació puntual del planejament i que esperen poder tenir el conveni abans d’eleccions
ACN Figueres.- L’acord per traslladar l’estació d’autobusos de Figueres en uns terrenys d’Adif passa per permetre que l’administrador d’infraestructures ferroviàries pugui edificar en una part del solar, que ara només permet construccions vinculades als trens.
L’alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que hi ha un compromís verbal i que ara estan treballant per definir exactament els aspectes tècnics de la cessió a l’Ajuntament perquè no s’hi hagi d’aportar cap euro públic. Masquef ha dit que la intenció és poder tenir el conveni que reguli l’actuació abans d’eleccions però ja ha avançat que abans hauran de tramitar una modificació del planejament per requalificar els terrenys. Un cop estiguin a mans del consistori aquest els cedirà a la Generalitat perquè pugui construir-hi la nova estació, que “serà més gran i amb unes setze andanes”. També es farà un vial d’accés a la Ronda Sud (que pagarà l’Ajuntament) i una passera elevada per facilitar el pas de vianants.

estacio-bus-figueres-2019-2