La Colla Castellera de Figueres fa doblet d’actuacions a l’Alt Empordà

colla-castellera-juliol-2017

Aquest cap de setmana la Colla Castellera de Figueres ha fet dues actuacions en solitari a l’Alt Empordà. La primera ha estat aquest passat divendres a Sant Pere Pescador i la segona el dissabte a Navata.

L’actuació del divendres ha començat a la Plaça Major de Sant Pere Pescador i s’han fet les rondes de pilars d’entrada i de sortida, les tres rondes tradicionals i un pilar final d’aniversari.

Els castells duts a plaça, han estat dos pilars de 4 d’entrada, seguit per un 3d6 amb agulla en primera ronda, un 4d6 en segona, un 4d6 amb agulla en tercera ronda, i finalment dos pilars de 4 i el pilar d’aniversari esmentat abans.

La Colla acaba l’actuació contenta per l’execució de tots els castells i ja preparant-se per encarar el 3d7 a Navata l’endemà.

Així doncs, a Navata, després d’una cercavila feta pels carrers del poble, duta a terme per els grallers i músics tant de la Colla Castellera com dels Geganters de Navata, i acompanyats pels gegants i algun xanquer, la colla s’ha plantat a plaça per encarar una diada amb certa pressió a sobre.

Tant els pilars d’entrada (2 de simultanis), com el 4d6 amb agulla de la primera ronda han anat perfectes i han donat seguretat a la Colla. En segona ronda s’ha encarat el 3d7, que s’ha descarregat a la perfecció i que ha tret ja la pressió que tenia la colla de descarregar un castell de 7 pisos amb canvis al tronc. En tercera ronda s’ha executat el 3d6 amb agulla i s’ha acabat la diada amb un pilar de 4.

La Colla surt molt reforçada d’ànims després d’aquest cap de setmana, amb tots els castells executats a la perfecció i a dues places on el públic ha estat molt participatiu i entusiasta i que han deixat als liles amb ganes de tornar-hi ben aviat. L’objectiu de la Colla ara és tornar a encarar els castells de gamma alta de 7 pisos, tant les agulles com el 5d7, que necessiten rodatge al haver hagut de fer canvis importants al tronc.

St Pere Pescador: 2p4, 3d6a, 4d6, 4d6a, 2p4, p4
Navata: 2p4, 4d6a, 3d7, 3d6a, p4

Llegenda:
pN = pilar de N (castell de N pisos amb 1 component per pis)
NpM = N pilars simultanis de M pisos.
NdM = castell de M pisos amb N components al pis
NdMa = castell amb un pilar central que queda en solitari quan el castell es carrega
NdMxs = castell aixecat per sota
i = caiguda
id = castell desmuntat sense carregar-se