La Colla Castellera de Figueres vol ser futura colla de 8

ccfigueres-8

· Tot i que el camí a seguir és llarg, la Colla Castellera de Figueres continua l’adaptació cap a futura colla de 8, iniciada ja en anys anteriors
Si bé els castells com el 3d8 i el 4d8 o el pilar de 6 encara no han arribat a les actuacions dels liles, s’estan treballant aquestes estructures cada dia d’assaig. La intenció no és dur-ho a plaça fins que aquestes es vegin estables, minimitzant el risc de caigudes i lesions pels castellers.

photo_2017-06-21_10-06-55Per a aconseguir treballar amb seguretat els castells de la gamma de vuit pisos, els Castellers de Figueres han renovat la xarxa d’assaig. L’ampliació d’aquesta es va finançar a través d’una campanya de micromecenatge i està en funcionament ja des de fa aproximadament un mes, després del període de muntatge i proves. La nova xarxa mesura dos metres quadrats més que l’anterior, a més, disposa d’una estructura més segura i d’un motor elèctric que permet de pujar o baixar aquesta, per donar més seguretat a un pis o un altre en funció del que s’estigui assajant. També s’han ampliat el número de forats de 2 a quatre, per poder assajar els castells bàsics de 8 pisos o a castellers nous en estructures més complexes que les que poden estar acostumats de bon principi, com el 3 o el 4 de 7.

Per altra banda, la Colla ha pogut recuperar un espai que tenia cedit a una altra entitat local. Aquesta ha trobat un nou lloc al Molí de l’Anguila on deixar el seu material i l’espai es reutilitzarà en breu. Aquest espai servirà per alliberar la zona de mainada d’objectes innecessaris i d’aquesta manera, fer-la més segura i útil per als més petits de la Colla, que últimament no disposaven del millor espai per assajar o fer activitats lúdiques acompanyats de l’equip de mainada de la Colla.

Així doncs, els de Figueres fan un pas més per poder rebre la massa social necessària per plantejar-se els castells de la gamma de vuit, creixent primerament en seguretat i en adaptació dels espais.