La CUP de Figueres estudiarà la proposta d’ERC

la-cup-figueres-2015

La formació independentista manifesta que els possibles acords amb els altres grups municipals s’haurien de limitar a la gestió acurada i responsable dels temes pendents

La CUP veu difícil que es puguin establir aliances estables amb els mateixos responsables “de les polítiques antisocials i que han portat Figueres al límit del col·lapse”. Amb tot, la CUP de Figueres ha anunciat que estudiarà “detingudament” la proposta d’ERC anunciada el dia 18 de febrer de fer un govern “social i idependentista” amb el PDECAT, ERC i la CUP i sense Marta Felip , “encara que sigui, ara per ara, una simplevmanifestació d’intencions”,vhan dit des del partit. El regidor Lluís Armengol argumenta que ho faran perquè “la situació política ho requereix” i assenyala que la CUP “sempre s’ha mostrat disposada a parlar amb tothom” . I afegeix que la CUP “vol parlar de la ciutat i del seu futur, i ho vol fer amb una proposta seriosa al davant, que inclogui els assumptes més importants i urgents dels propers mesos: Pressupost, Serveis Urbans, Serveis Socials, Habitatge, Equipaments Culturals, Educació i POUM.

L’assemblea local de la CUP de Figueres va analitzar l’actual situació municipal i van acordar que l’expulsió del PSC de l’equip de govern “era una decisió precipitada i temerària de Marta Felip, que deixava la ciutat en un altíssim risc de veure paralitzada l’acció del govern” . L’assemblea va concloure que les eventuals solucions a la situació plantejada havien de contemplar necessàriament la retirada de Marta Felip de l’alcaldia i que els possibles acords amb els altres grups municipals s’haurien de limitar a la gestió acurada i responsable dels temes pendents procurant no obrir nous projectes, donada la previsible manca de cohesió entre els diferents grups, i a l’espera que els electors donessin la confiança a un nou projecte de ciutat l’any 2019.
La CUP insisteix que el Govern “defensava un model que no tenia en compte la dura realitat de la ciutat, donant l’esquena a unes emergències socials evidents per a tothom menys per al govern municipal. Així doncs, la crisi que ha emergit a Figueres era inevitable per la formació independentista”. En aquest sentit, consideren que es tracta de “l’última manifestació d’un model de ciutat caducat, iniciat per Santi Vila i seguit per l’actual equip de govern, que
no ha tingut en compte els efectes de la gravíssima crisi econòmica i no ha establert les mesures necessàries per fer-hi front, com sí que ho han fet altres ciutats del nostre entorn” . Per aquestes raons la CUP veu “difícil que es puguin establir aliances estables amb els mateixos responsables de les polítiques antisocials i que han portat Figueres al límit del col·lapse”, han dit.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista