La CUP de Figueres no donarà suport al pressupost de Jordi Masquef

Toni-Garcia-cup-figueres

L’organització d’esquerres retreu la falta de diàleg per fer front als conflictes socials que té la ciutat

El grup municipal de la CUP votarà en contra dels pressupostos del 2019 de l’Ajuntament de Figueres. Els motius d’aquesta negativa són diversos. El principal és que aquest pressupost no dóna resposta a les necessitats socials de la ciutat i continua amb la política d’aparador. A més, destaquen el continuisme en la manca de diàleg amb la tercera formació de la ciutat, ara per part del nou alcalde, Jordi Masquef, de la mateixa manera que ocorria en el mandat de Marta Felip. “En les dues trobades que hem mantingut la CUP amb el govern, la primera es va realitzar sense la proposta dels pressupostos i, la segona, sense la presència de Jordi Masquef, on es va traslladar, per part del govern, que no hi havia res a negociar”, comenta Toni Garcia, portaveu de la CUP.

Des del tímid acord de 2017 per implementar mesures eminentment socials a canvi de l’abstenció del grup municipal de la CUP, els pressupostos i la política del govern del PDeCat no han donat resposta als mínims suggerits per la formació independentista: augment de les prestacions al servei a les persones (cultura, joventut, mediació, etc.), una política d’habitatge decidida amb la rehabilitació, la creació d’un parc d’habitatge social i la reducció del volum de pisos buits a la ciutat o una aposta ferma per una oferta municipal d’activitats extraescolars per reduir les desigualtats socials.

L’actual pressupost no només no recull aquestes línies d’actuació, sinó que les redueix o les deixa pressupostàriament ineficients. A més, la CUP afirma que els pressupostos del 2019 es veuen desequilibrats per tres factors: el primer és l’increment de la massa salarial, el segon la despesa protagonitzada per la municipalització dels serveis de neteja, llum i jardineria i el tercer és un capítol d’inversions i despeses desproporcionades. Aquests es deuen, segons Garcia “a una la mala gestió de l’anterior regidor de Recursos Humans, avui alcalde, que ha enverinat les relacions laborals amb els treballadors de l’Ajuntament amb negociacions diferides i gens previsores”. Segons la formació anticapitalista, l’increment del cost de la municipalització es deu a un intent de forçar l’opinió pública per tornar a externalitzar aquest servei. Finalment, el pressupost es desequilibra pel cost desorbitat de les obres fetes, que es preveuen (com el futur tercer pavelló) que finalitzaran tard i a un cost que la ciutat no es pot permetre.

La formació independentista lamenta la falta de responsabilitat en les negociacions amb partits autoanomenats d’esquerres i alerta de la manca de recursos que haurà d’afrontar el govern escollit a partir del maig per tirar endavant la ciutat.