La CUP veu injustificable que “l’interès d’un privat” faci modificar el projecte aprovat pel carrer Caamaño, de Figueres

cup-figueres-declaracions-municipals-2015

La formació ha presentat al·legacions a la modificació del projecte d’ampliació de la vorera del carrer Caamaño que n’ha suprimit l’arbrat previst. El projecte original, aprovat definitivament per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Figueres el 18 de maig de 2015, preveia plantar arbres al tram del carrer Caamaño en què s’ampliava la vorera. “Després de la queixa del propietari de l’establiment proper, tal i com va reconèixer Marta Felip al Ple de dijous passat, el 15 de juny el regidor de Via Pública en funcions, Quim Felip, amb la conformitat de l’alcaldessa va ordenar l’eliminació de l’arbrat que preveia el projecte aprovat”, han explicat des de la CUP.

La regidora Natàlia Sànchez considera “injustificable” que sense cap argument tècnic es modifiqui un projecte aprovat pel Govern. En aquest sentit, considera “poc seriós i alhora perillós que la pressió d’un propietari tingui la força per fer modificar un projecte sobre l’espai públic aprovat pel Govern”.
Segons ha explicat Sànchez, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va “justificar la modificació del projecte dient que és el propietari de l’establiment qui paga l’obra”. En aquest sentit, la regidora de la CUP considera que “l’Ajuntament està renunciant a la gestió de l’espai públic en detriment de la majoria de ciutadans i afavorint que l’interès privat decideixi sobre un espai de tots els ciutadans”.
La candidatura de l’esquerra independentista considera que “l’increment de l’arbrat municipal fa una entorn urbà més amable pels veïns, ajuda a reduir la contaminació i aporta qualitat urbana i ambiental a la ciutat, i alhora, és una directriu bàsica de la planificació del conjunt de les ciutats catalanes i de l’urbanisme actual”. En aquest sentit remarquen que “l’increment de l’arbrat municipal forma part del PAM 2011-2015 del govern, i està recollit en diferents plans directors i documents en matèria urbana i mediambiental als quals s’ha adherit l’Ajuntament de Figueres com són l’Agenda 21 o el Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local 2009″.
Es per això que la CUP demana que es recuperi el projecte aprovat pel Govern i es retiri la modificació de la memòria valorada per a l’ampliació de vorera del C/ Caamaño – Plaça de la Palmera.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista