La FOEG promou oportunitats de negoci d’empreses gironines amb Indonèsia

figueres-2015-Visita-Ministra-Pesca-Indonesia-Port-Roses

L’acció s’emmarca en la visita que una delegació del  Ministeri de Marina i Pesca d’Indonèsia fa avui a l’Alt Empordà
Amb aquesta acció les comarques de Girona exporten coneixement en el sector de la pesca i la tecnologia a Indonèsia
Roses,  1 de juny de 2015.  Promoure oportunitats de negoci de les empreses gironines amb la República d’Indonèsia. Aquest és l’objectiu de la visita de treball que una delegació del Ministeri de Marina i Pesca del país del Sud-est Asiàtic,  encapçalada per la Ministra  Susi Pudjiastuti, ha dut a terme avui a l’Alt Empordà, en concret a l’Escala, sant Pere Pescador i Roses . La visita ha estat organitzada per la FOEG després que el Govern d’Indonèsia , a través de la seva oficina de Promoció Econòmica a Catalunya, demanés a la patronal gironina la seva col·laboració per contactar amb empreses gironines del sector de la pesca, la tecnologia i el turisme.

La delegació del Ministeri d’Indonèsia ha tingut especial interès per conèixer els processos de transformació i manipulació del peix que porten a terme des de fa temps, amb èxit, empreses gironines així com els processos de comercialització i distribució del peix impulsats des del propi sector . Per aquest motiu la delegació ha visitat l’empresa ANXOVES DE L’ESCALA S.A , fundada l’any 1940 i especialitzada en conserves d’anxova i seitó, i el port de Roses, on els representants del Govern d’Indonèsia han pogut comprovar com es du a terme la subhasta del peix a la llotja que disposa dels sistemes més moderns. La pesca és la base de la reconeguda gastronomia de Roses.

Durant la visita s’ha dut a terme un networking  que ha servit per posar en contacte  diferents empreses del sector de la pesca amb la delegació del Ministeri d’Indonèsia. Bona part de la població d’aquest país del Sud-est Asiàtic està vinculada a la pesca.

A més, la delegació del Ministeri d’Indonèsia s’ha interessat per conèixer com apliquen les empreses turístiques gironines les noves tecnologies en els seus negocis. La visita ha inclòs una parada al càmping Las Dunas de sant Pere Pescador on han pogut conèixer l’alt nivell d’aquestes instal.lacions, que  acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu.