La Guàrdia Urbana deté un agressor sexual a Figueres

guardia-urbana-figueres

Els agents van trobar l’agressor amb un vidre a la mà, mentre agredia sexualment a la víctima, una jove de 24 anys i veïna de Figueres 

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir aquest dissabte per detenir l’agressor sexual  d’una jove de 24 anys. Els fets van tenir lloc passades les set del matí en un portal del centre de la ciutat on l’agressor hauria fet entrar la noia tancant la porta, una veïna que va sentir els crits va avisar la Guàrdia Urbana. Quan la parella d’agents va arribar al lloc dels fets, es van trobar la porta tancada i van haver d’utilitzar una palanca de ferro per esbotzar la porta, en aquell moment  l’agressor, que sostenia un vidre trencat a la mà, va intentar fugir, però els agents el van poder detenir.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, han felicitat, en nom de tot l’Ajuntament, la policia de la ciutat per la seva ràpida i decidida actuació.

 

La CUP ha condemnat avui l’agressió sexual produïda el dissabte passat. Així mateix, la portaveu del grup municipal, Natàlia Sànchez, ha manifestat que “aquesta no és una agressió aïllada, sinó que s’ha de situar en un context que legitima les agressions masclistes quotidianes”. Per a Sànchez, “les agressions físiques són la part visible d’un sistema de relacions personals i socials que se sustenta en les violències masclistes que les dones patim cada dia: l’opinió que constantment es vessa sobre els nostres cossos, l’abordament sense consentiment en els espais públics o la insistència i la no acceptació de negatives en espais d’oci i festa”. És, precisament en aquest últim espai, on el grup municipal està treballant durant els darreres mesos, en el marc de la creació d’un protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments festius de la ciutat. “La prevenció i l’actuació contra les agressions masclistes és una responsabilitat de ciutat que, no només demana declaracions de bones intencions, sinó que s’ha de traduir en recursos i actuacions concretes”, ha manifestat Sànchez. En aquest sentit, la formació anticapitalista prioritza l’augment de les partides d’atenció a les dones en la negociació dels pressupostos municipals del 2017.

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista