La Mitja de Figueres s’internacionalitza

la-mitja-figueres-2018-1

L’Associació Atlètica Mitja de Figueres ha presentat aquest dissabte al Museu de l’Empordà les novetats de la tercera edició que tindrà lloc el proper 2 de desembre del 2018.

La Federació Catalana d’Atletisme ha homologat la cursa de 10 km i, per tant, la Mitja es professionalitza. Aquest era un objectiu que perseguia la Junta des dels inicis ara fa tres anys per tal d’oferir 2 curses per acreditar marques dels corredors.

També s’han ampliat el nombre de categories i per primer cop tindrà premi especial el #kmllançat de la 10 km. Si bé els guanyadors del km llançat que acabin la Mitja segons el reglament obtindran un vol en globus per l’Empordà, els més ràpids del #kmllançat rebran el premi d’una excursió en catamarà per a dues persones pel Cap de Creus.

Corredors destacats

Entre els noms de prestigi, participarà Sheila Avilés, corredora internacional de 25 anys de curses de Muntanya amb l’equip Buff, guanyadora del Campionat de Catalunya i Espanya de curses de muntanya 2018 i sobretot, campiona del Món de les Skyrunning World Series, en la modalitat Sky Classic.

Els altres gran fitxatges de la tercera edició són Xavier Tomassa, campió de Catalunya de Marató 2018 i Mohamed El Ghazouani, recent guanyador de la Global Energy Bimbo de Barcelona i de la Cursa DIR Mossos d’Esquadra de Sant Cugat del Vallès.

A nivell internacional vindran Molly Supple, triatleta internacional de la selecció d’Estats Units i Dimitrijs Serjogins, atleta de La Sansi, internacional per la selecció de Letònia i un dels favorita a la victòria ja que acredita 01:06:20 en Mitja.la-mitja-figueres-2018-3

Voluntaris mediàtics

L’Associació Atlètica Mitja Marató Figueres busca convertir el tercer any de cursa en un espectacle lúdico-festiu i, per això, la directora de comunicació, Montserrat Rigall, ha convidat a la humorista Sara Escudero que ara presenta el programa Dfiesta a la 2 de TVE, a ser una de les voluntàries de la cursa de 10km.

Segons la cómica, “participar en un acte meravellòs fet per gent meravellosa és una satisfacció i si això suposa ajudar, doncs encara millor”. La humorista d’Àvila vindrà acompanyada de la seva parella amb qui farà tàndem per córrer darrera una persona amb cadira de rodes de l’entitat Egoismo Positivo.

Crida a la participació ciutadana

Per a Raül Moliner, el tresorer de l’entitat, “tot el que sigui sumar hi és benvingut perquè aquest any hem decidit fer el donatiu dels beneficis de La Mitja a l’entitat ASIF”.

Lluís Rodríguez, secretari de la Junta i que cada any ha volgut córrer la Mitja per “palpar l’ambient des de dintre, localitzar els possibles errors del circuit i intentar millorar” demana a la ciutadania que surti al carrer “per animar els participants perquè és d’agraïr rebre el caliu de la gent”. En aquest sentit, el responsable dels voluntaris, Toni Corona, fa una crida a tots aquells que “sense córrer també vulguin ser partíceps d’aquesta festa de l’esport a la capital Alt Empordanesa”.

Entrenaments gratuïts

Per a la cursa del proper 2 de desembre, els Cafrunners ofereixen sessions dirigides i gratuïtes a les persones interessades que participin a la Mitja. En el darrer entrenament, el passat dimecres al vespre, ja han sumat la xifra de més d’una seixentena d’atletes.

I el proper diumenge 4 de Novembre, l’atleta Sabadellenc de l’equip Casticaceres, Carles Montllor, visitarà la Mitja per fer sessió de reconeixement del circuit de la Mitja.la-mitja-figueres-2018-4

la-mitja-figueres-2018-2