L’Acústica assoleix 100.000 espectadors

Acustica

L’espectacle dels quinze anys, amb la plana major de la música catalana, es converteix en un dels grans moments de la història del festival, escenificant complicitats i agraïments mutus entre artistes, festival i públic sota el lema #acusticaaraisempre

Sopa de Cabra, Els Catarres, Albert Pla, Quimi Portet, Lluís Gavaldà, Mishima i fins a 12 artistes van compartir per primera vegada escenari plegats en aquesta 15a edició, que ha reunit uns 100.000 espectadors. Un Adrià Puntí pletòric fa del seu concert, un dels millors del festival. Macaco ha protagonitzat l’actuació més multitudinària d’aquesta edició així com Muchachito Bombo Infierno. El figuerenc KiKo Veneno, que va actuar a la primera edició del festival, repetia amb un concert carregat d’emocions. Sidonie tornava al festival estrenant en directe dues de les cançons del seu esperat proper disc. Roger Mas un dels grans cantautors de casa nostra va oferir la vetllada més intimista del festival al Teatre Jardí.

Una de les novetats, ha estat l’escenari a la balconada de la plaça Josep Pla amb les actuacions que mantenen l’esperit incial del festival en format acústic de Joan Colomo, Dolo Beltran, Xarim Aresté i Marion Harper.

L’aposta pels  grups emergents de l’Acústica,  demostra que el país gaudeix d’una molt bona salut musical, i que el relleu generacional està assegurat. Oques Grasses fan embogir la Plaça Catalunya, el so reivindicatiu dels valencians Aspencat mostra el seu excel.lent estat de forma; Animal i Doctor Prats presenten els seus primers discs, amb un públic entregat que ja corejava les seves cançons. El paticular so d’Obeses aplega a fans incondicionals que no es van voler perdre la seva actuació. Joana Serrat una de les artistes catalanes que passa per un dels seus millors moments. Marta Delmont, Pantaleó , Est Oest  i José Domingo asseguren la continuïtat del só més independent. Somboits La Bàmbula, i  els artistes particpants a la semifinal Sona 9 viuen els seus primers concerts a escenaris de gran format

Albert Pla i Tortell Poltrona, a l’Acustiqueta

L’Acustiqueta ha generat grans moments com l’estrena de l’espectacle PP, d’Albert Pla i Tortell Poltrona , una estrena amb un teatre que va penjar el cartell d’entraeds esgotades, un fet que preveu com un dels espectacles familiars de més èxit de la propera temporada. L’emotiu adéu de l’actual generació de cantants a comarques gironines de les Macedònia demostra que son un dels grups de referencia edl públic infantil amb una Rambla plena de gom a gom. Lluís Gavaldà i Trau van oferir un espectacle on van jugar els grans clàssics anglosaxons.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista