Es blinda el Festival Acústica fins al 2020

· La 17a edició del Festival Acústica tindrà lloc del 30 d’agost al 2 de setembre.
· Finalment es tanca un període d’incertesa sobre la continuïtat de l’Acústica a la ciutat de Figueres amb la signatura d’un conveni que assegura el festival fins a l’any 2020.
· L’Acústica és un dels esdeveniments més importants de la ciutat, que ha generat 2.300.000 euros i ha creat 43 llocs de treball directe segons l’estudi d’impacte econòmic de la Consultoria BM.
· El festival a més, anuncia que ha estat escollit per la Generalitat de Catalunya com a Festival estratègic de Pop Rock de Catalunya, distinció que el posiciona com el festival més important del seu gènere.

El festival Acústica i l’Ajuntament de Figueres han signat finalment un conveni que assegura la continuïtat del festival a la ciutat pels següents tres anys. Aquest conveni arriba després de dos anys de reivindicacions no tan sols per part dels promotors, sinó també per part de la ciutadania que no vol perdre l’esdeveniment cultural més important de la ciutat.

Edició rere edició, el festival continua batent els seus propis rècords. Els principals indicadors del país, com l’Anuari de la Música, el posicionen com el tercer festival de Catalunya més important pel que fa a poder de convocatòria, només superat pel Primavera Sound i el Sónar. L’Acústica també és el segon festival de Catalunya amb l’aposta més alta pel que fa a artistes emergents i la mateixa posició destacada a l’apartat de festivals que més artistes catalans programen.

Unes dades que l’avalen i que l’han dut a ser triat com el “Festival estratègic” del seu gènere segons la Generalitat de Catalunya, compartint espai amb festivals com Barnasants -estratègic de la cançó d’autor-, el Festival Castell de Peralada -estratègic de la dansa- o el Festival de Torroella de Montgrí -estratègic de la música clàssica-.
El conveni amb l’Ajuntament de Figueres pels pròxims tres anys recull una col·laboració anual de 240.000€, i és que els números que presenta l’Estudi d’impacte econòmic avalen aquesta aposta més que segura del Consistori per l’Acústica. Segons l’Estudi econòmic, la darrera va ser l’edició més exitosa de la història del festival gràcies a un impacte econòmic de 2,3 milions d’euros. Es calcula que els assistents van gastar una mitjana de 32€, que repercuteixen directament a la ciutat, bàsicament al sector de la Restauració i de l’Hostaleria. En total, 1.600.000€ és el que segons l’Estudi d’impacte econòmic ha generat el festival directament a la ciutat de Figueres. Per tant, la col·laboració que fa el Consistori amb aquest projecte és una de les més rendibles, ja que per cada euro que inverteix l’Ajuntament, en rep 9,22€.
A més, aquestes xifres, que no presenta cap altre esdeveniment cultural de la ciutat, no només són econòmiques, sinó que també remarquen la importància de l’impacte social i de la marca-ciutat.