L’Ajuntament de Figueres reestructura la plantilla de la Guàrdia Urbana i preveu convocar deu noves places

jubilacions_anticipades_GU_Figueres

-L’alcalde Jordi Masquef considera les jubilacions anticipades una oportunitat per reestructurar, reforçar i rejovenir la plantilla de la Guàrdia Urbana.
-L’objectiu final d’aquest procés és dotar la plantilla de 81 agents entre 2020 i 2021 dels 74 actuals que conformen la plantilla.

Durant el 2019 es jubilaran 10 agents i actualment 4 nous policies ja es troben realitzant la formacióa l’acadèmia de policia per incorporar-se el mes de juny a Figueres.

L’alcalde Jordi Masquef ha explicat aquest matí amb el regidor de Seguretat, Quim Felip i el Cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, les jubilacions anticipades que patirà el cos de la Guàrdia Urbana de Figueres amb motiu de l’aprovació del decret de jubilacions anticipades que afecta les plantilles de les policies locals de tot Espanya.

A Figueres han sol—licitat jubilar-se durant aquest 2019 deu agents i des del govern municipal s’ha planificat una reestructuració i reforç del cos basada en dos aspectes. El primer, la convocatòria de noves places que cobreixin les jubilacions amb nous agents de les diverses categories (agent, caporal i sergent) però també amb concursos de mobilitat horitzontal que permetin la incorporació immediata de policies d’altres plantilles.

El segon aspecte que preveu aquesta reestructuració i reforç del cos és la promoció interna dins la mateixa plantilla per formar nous comandaments.

A 31 de gener de 2019 ja s’han jubilat 4 dels 10 agents previstos per aquest any i el govern municipal preveu la convocatòria de 10 noves places al Pressupost 2019, on es contempla una convocatòria de 7 nous policies i 3 de policies provinents d’altres plantilles, per a poder incorporar-los aquest mes de juny, quan s’incorporaran també els 4 nous agents que es troben actualment a l’acadèmia de policia procedents de la convocatòria realitzada amb el pressupost 2018.

L’objectiu final preveu augmentar la plantilla arribant fins als 81 agents entre el 2020 i el 2021 dels 74 actuals.

El regidor de Seguretat ha agraït a l’Inspector i a tot el cos la feina feta durant els mesos previs a l’aprovació del decret de jubilacions anticipades per planificar aquesta reestructuració, i ha volgut destacar el compromís adquirit i complert pel govern municipal de reforçar la plantilla de la Guàrdia Urbana.

L’alcalde Jordi Masquef ha volgut destacar la vessant positiva d’aquest fet que considera un repte majúscul per la ciutat, entenent-lo com una oportunitat per reestructurar, reforçar i rejovenir la plantilla de la Guàrdia Urbana que actualment té una mitjana d’edat de 48 anys.
Masquef ha afegit un agraïment als agents ja jubilats pels anys de servei a la ciutat.