Es vol construir un centre d’acollida d’animals de companyia a l’Alt Empordà

servei_acollida_animals-figueres-2015

Es tractaria d’unes instal·lacions supramunicipals de caràcter mancomunitat. La iniciativa sorgeix de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Per aquest dimarts 1 de setembre, el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha convocat els portaveus municipals a una reunió informativa amb tècnics, juristes i enginyers de l’Ajuntament per donar a conèixer a tots els grups del consistori les condicions legals i físiques de l’actual gossera i per informar-los de la voluntat política d’avançar cap a “una solució definitiva satisfactòria per a totes les parts”

L’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal es van reunir el passat 24 d’agost per tractar el tema de la recollida d’animals de companyia i la viabilitat de la construcció d’unes instal·lacions supramunicipals de caràcter mancomunat. Si bé l’obligació de l’Ajuntament es concreta en la recollida dels animals abandonats dins del terme municipal ¡ a Figueres arriben també gossos procedents de molts altres municipis.  De la reunió de l’alcaldessa Marta Felip i el president del CCAE Ferran Roquer, a la que també van assistir els responsables polítics de Medi Ambient d’ambdues institucions, Francesc Cruanyes i Josep M. Cervera, en va sortir el compromís de redactar un projecte executiu de construcció d’un centre d’acollida d’animals de companyia a l’Alt Empordà. “És important resoldre una situació que no pot esperar més, per les molèsties que les instal·lacions actuals ocasionen als veïns i per millorar les condicions dels propis animals acollits”, va dir Marta Felip. Per la seva part, el president del Consell va destacar:  “l’esforç està plenament justificat i entra dins la voluntat de servei a tots els municipis de la comarca, optimitzant recursos i canalitzant necessitats”.

Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep M. Cervera, el servei el gestionaria el propi Consell Comarcal, i en un breu termini de temps es presentarà al Consell d’Alcaldes un estudi de costos i les vies de finançament de la construcció. De la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, assegura que es tracta d’oferir amb garanties un servei imprescindible. Cruanyes valora positivament la tasca que durant anys ha vingut realitzant la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Figueres, i alhora reconeix que les actuals instal·lacions han quedat insuficients i entorpeixen la convivència urbana.

Per aquest dimarts 1 de setembre, el regidor ha convocat els portaveus municipals a una reunió informativa amb tècnics, juristes i enginyers de l’Ajuntament per donar a conèixer a tots els grups del consistori les condicions legals i físiques de l’actual gossera i per informar-los de la voluntat política d’avançar cap a una solució definitiva satisfactòria per a totes les parts.

Fotografia: Ajuntament de Figueres