L’Ajuntament proposarà que l’entrada a l’aparcament del Garrigal sigui per l’avinguda Marignane de Figueres per evitar els embussos al carrer Canigó

mobilitat-carrer-canigo-figueres-2015

Es tracta d’una mesura a llarg termini. El regidor de Mobilitat del consistori figuerenc, Jordi Masquef, explica que vol reunir-se amb els seus propietaris i posar sobre la taula aquesta possibilitat. La sortida de l’aparcament seria pel carrer Canigó

El carrer Canigó és un dels “punts conflictius” de la ciutat de Figueres. Així ho reconeix el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, al diari figueres.com. De la mateixa manera, Masquef reconeix que la mesura de senyalitzar els dos carrils en aquest vial –un per als vehicles que volen accedir a l’aparcament del Garrigal i l’altre per als que volen circular fins al carrer Jonquera- per evitar el col·lapse circulatori que es produeix a l’entorn de la Torre Galatea especialment els dies d’estiu és “modesta” i no soluciona definitivament el problema. “Hem millorat força perquè a més hem col·locat senyalització addicional amb cons i també hi ha un agent de la Guàrdia Urbana, però és cert que no hem solucionat el problema”, ha dit el regidor. És per aquesta raó, que des de l’àrea de Mobilitat tenen dues propostes més. La primera seria a mig termini i es plantejaria executar-la fora de la temporada turística i consistiria en eixamplar la calçada. Concretament, es pretén retirar les pilones mig metre cap a la paret de la Torre Galatea perquè l’eix del carrer sigui més ample i els cotxes puguin maniobrar per accedir a l’aparcament. “D’aquesta manera, els cotxes ja no hauran d’envair l’altre carril per girar cap a l’esquerra per entrar a l’aparcament i deixaran lliure el carril dels vehicles que es dirigeixen cap al carrer Jonquera”, ha explicat Jordi Masquef. La mesura aniria acompanyada per la instal·lació d’uns separadors.
Amb tot, el regidor considera que la situació “ideal” seria canviar els accessos a l’aparcament. Masquef explica que vol reunir-se amb els propietaris per plantejar-los la possibilitat que l’entrada al pàrquing sigui per l’avinguda Marignane de Figueres i la sortida pel carrer Canigó. Al seu entendre, això solucionaria el col·lapse circulatori en aquesta zona del centre de la ciutat.
Altres punts de Figueres on el consistori vol actuar són la plaça de la Palmera, on es pretén regular el conjunt semafòric per reduir les cues que s’hi formen; la Ronda Sud que es col·lapsa en determinades hores del dia; l’avinguda Vilallonga, on l’Ajuntament té previst al setembre sincronitzar els semàfors amb les vies del tren; el carrer Port Lligat per revisar els semàfors; els aparcaments dissuasius de la perifèria de la ciutat, i la plaça del Gra.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista