L’alcaldessa renuncia al xofer oficial i aquest s’incorpora a temps complet a la plantilla de la Guàrdia Urbana

ajuntament-figueres-2018

El nou Govern municipal de Figueres ha renunciat al xofer oficial que acompanyava a l’alcalde als seus desplaçaments fora de la ciutat. El xofer, membre de la Guàrdia Urbana, s’incorporarà a la plantilla a temps complet i així es podrà disposar d’un agent més per a les tasques que requereixi la policia figuerenca.

Per l’alcaldessa de Figueres Agnès Lladó, “disposar d’un agent de la Guàrdia Urbana per a fer de xofer de l’alcaldessa era un recurs que no té sentit en una ciutat com Figueres. L’agent serà més útil estant a temps complet a altres tasques que necessiti la Guàrdia Urbana”.

L’agent se suma als quatre nous policies que s’han incorporat aquests dies a la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Reglament de segona activitat de la Guàrdia Urbana de Figueres

Cal recordar que els agents de la Guardia Urbana gaudeixen, per llei, d’un reglament de segona activitat. En el Capítol 3, article 10.- Procediment, diu:

10.9 En qualsevol moment, les persones funcionàries en segona activitat poden haver d’incorporar-se al servei ordinari de manera temporal en cas de necessitat organitzativa derivada d’emergència social entesa com a amenaça, situació catastròfica o contingència greu de caràcter natural o excepcional que pugui suposar un estat de risc.

Més informació: Reglament segona activitat