L'alcaldessa Marta Felip dóna el tret de sortida a les II Jornades euroregionals de cooperació transfronterera a Figueres

L'alcaldessa Marta Felip dóna el tret de sortida a les II Jornades euroregionals de cooperació transfronterera a Figueres  El seminari reuneix experts en ensenyament superior, formació i ocupació a l’Euroregió Pirineus Mediterrània. 
Aquest dilluns s’ha donat el tret de sortida a les II Jornades Europees de Cooperació Transfronterera a Figueres. Organitzada per les representacions de la Comissió Europea a Barcelona i a Marsella, i l’Euroregió Pirineus Mediterrània, aquesta trobada té l’objectiu de fomentar projectes transfrontarers, d’ensenyament superior, formació professional i foment de l’ocupabilitat en el marc euroregional.

L’alcaldessa Marta Felip dóna el tret de sortida a les II Jornades euroregionals de cooperació transfronterera a Figueres

Durant l’acte d’inauguració, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha subratllat la importància de Figueres com a ciutat transfronterera. Per la seva banda, Ferran Tarradellas, cap de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, ha recordat que: “l’ocupació dels joves és l’objectiu prioritari de la Unió Europea i els projectes transfronterers tenen un gran paper a jugar-hi”

II Jornades euroregionals de cooperació transfronterera a Figueres Després de la inauguració s’ha celebrat la primera taula rodona. Sota el títol ‘Els reptes de l’educació superior i de la formació a Europa’, els ponents han explicat àmpliament les novetats del programa Erasmus+, previst pel 2014-2020 i dotat amb un 40% més de recursos que durant el període anterior. El Conseller regional i Vicepresident de la Comissió de finances de Midi-Pyrénées, Elie Brugarolas, ha exposat les opcions que ofereix l’Euroregió per promoure la mobilitat transfronterera i millorar, així l’ocupabilitat dels joves.

Les jornades continuaran durant els dos propers dies entre Figueres i Perpinyà – dues ciutats amb un fort simbolisme de la cooperacio transfronterera- i reniran experts en ocupació, formació i ensenyament superior de banda i banda de la frontera que exposaran la seva experiència, sempre dins del marc euroregional i en relació als programes de la Unió Europea.

L’alcaldessa Marta Felip dóna el tret de sortida a les II Jornades euroregionals de cooperació transfronterera a Figueres

Euroregió Pirineus Mediterrània

Nascuda el 29 d’octubre de 2004, l’Euroregió Pirineus Mediterrània és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. El seu objectiu és crear un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori al nord-oest de la Mediterrània, contribuint a la construcció europea.