L’Arxiu Comarcal digitalitza més de 8.000 pàgines de la història d’Agullana

arxius-agullana-2017

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d’actes del municipi d’Agullana des del 1847 fins al 1981, encara que els primers anys no presenten una continuïtat. En total són més de 8.000 pàgines de documentació que són consultables i descarregables en l’aplicatiu “Arxius en Línia”.

En aquest fons s’apleguen els acords presos per l’Ajuntament des d’un primer acord on es convoca a Girona a l’alcalde, Antoni Bech de Careda i altres autoritats a la Caja de Quintos, datada el 1847, fins a la tramitació de l’expedient de declaració de monument històrico-artístic de l’església parroquial de Santa Maria del 1981.

La director de l’ACAE, Erika Serna, explica que “en la documentació també s’han inclòs els padrons d’habitants més antics del 1819 i endavant fins a la Guerra Civil, així com nombroses matrícules industrials des del 1849 amb la presència de tapers i diversos tallers relacionats amb el món del suro, nombrosos transportistes o recaders, a més de les ocupacions més comunes com flequers, barbers, taverners, fabricants d’espardenyes, fusters, ferrers… Tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica”.

Finalment la historiadora recorda que “no cal oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur”.