Les aventures del Patatu s’estrenen al MiniGrec

Les-aventures-del-Patatu-angels-bassasEls llibres del “Patatu” creats per l’actriu i escriptora figuerenca Àngels Bassas arriben als escenaris amb una co producció de la companyia Únics Produccions i el Grec, que s’estrenarà dins el marc del Festival MiniGrec el proper 19 i 20 de juliol.

La col·lecció del Patatu, editada per la Galera i amb il·lustracions de Pedro Rodriguez, ha publicat més de vuit títols en aquest últim any i ha tingut una gran acollida entre els més petits que han quedat meravellats amb les històries d’aquest pallasso -pagès i els seu amic el mag Martí.

A partir d’aquesta idea original de l’actriu i escriptora Àngels Bassas, la companyia Únics Produccions estrenarà la versió teatral de l’obra amb un musical que es podrà veure per primera vegada el 19 i 20 de juliol al Mercat de les Flors, dins el MiniGrec, la secció infantil del Festival Grec.

L’obra inclou tots els ingredients que han convertit el Patatu en un fenomen entre els nens i nenes; la bruixa Malèvola, la fada llumeta, les tres bruixes del bosc o el gegant Pitxurrini entre molts altres, que acompanyaran els protagonistes de la història, el Patatu i el Mag Martí, en les seves aventures al poble de Patatum. I compta amb la música original de Juan Flores, P. J. Hermosilla i Marcel Botella.

La mateixa Angels Bassas, creadora d’aquests contes que explicava al seu fill quan era petit, participa d’aquest muntatge. La companyia Únics Produccions compta amb l’experiència en la producció d’espectacles familiars d0autors contemporanis com “El Petit Dalí” basat en el conte d’Anna Obiols i Subi, o “Càsting, un musical molt animal” de Keco Pujol.

El Patatu s’estrena al MiniGrec el proper 19 de juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors a les 18.00h i repetirà l’endemà al mateix lloc i horari. Les entrades es poden comprar al bcn.cat/grec o el Tiquet Rambles al Palau de la Virreina.

Una coproducció del Grec 2014 Festival de Barcelona i Únics Produccions.
Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 3 anys.
Gratuït amb el carnet del Club Super3

Dades MiniGrec
Data d’inici 19/07
Data de finalització 20/07
Espai Mercat de les Flors – Sala OM
Horari 18 h
Durada 60 min
Llengua Espectacle en català
Preu 12€

AUTORIA Àngels Bassas
ADAPTACIÓ TEATRAL Àngels Bassas
DIRECCIÓ ESCÈNICA Benjamí Conesa
DIRECCIÓ ARTÍSTICA Lluís Juanet, Àngels Bassas
FIGURINS I CARTELLS Pedro Rodríguez
CARACTERITZACIÓ Tere Afan
COORDINACIÓ TÈCNICA Carles Merodio
ADMINISTRACIÓ Ana M. Montero
PRODUCCIÓ EXECUTIVA Únics Produccions
CAP DE PRODUCCIÓ Gisela Juanet
PREMSA Mònica Beneyto
DISTRIBUCIÓ Únics Produccions
INTÈRPRETS Moi Aznar, Ramon Balasch / Toni Figuera, Àngels Bassas, Aina Quiñones, Cris Vidal
ESCENOGRAFIA Mònica Galvez i Elia Pérez
VESTUARI Montse Gràcies i Leo Quintana
MÚSICA Juan Flores, P.J. Hermosilla i Marcel Botella
DIRECCIÓ MUSICAL Ramon Balasch
DISSENY D’IL·LUMINACIÓ Aleix Ramiza

Angels Bassas

Angels Bassas és Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat en teatre amb directors com Calixto Bieito (Don Carlos, El rei Lear, La vida es sueño, Amfitrió, El somni d’una nit d’estiu), Ariel García Valdés (La corona d`espines), Ferran Madico (Molt soroll per no res, Bodas de sangre), Manuel Dueso (La presa), Antonio Simón (La senyoreta Julia, Filoctetes… ) Pep Antón Gómez (Els hereus), Fernando Bernués (Carta d’una desconeguda), Magda Puyo (Mama Medea, T’estimaré infinit), o Hasko Weber (Terra Baixa), amb les companyies Nacional de Teatre Clàssic, Cia del Romea, Centre Dramàtic de Catalunya, Cia del Teatre Lliure, Cia del Tantarantana, Sala Beckett…
En cinema amb Ramon Termens, Manuel Gómez Pereira, Romà Guardiet, Whit Stillman…
En televisió l’hem pogut veure en sèries com Temps de silenci, Nissaga, l`herència, Sitges, El Cor de la Ciutat, El Comissari, L’Internat o Lex. Ha estat Premi de la Crítica en dues ocasions pel seu treball en Amfitrión de Molière, i en La Senyoreta Julia de Strindberg i també va guanyar un premi Max de millor actriu de repartiment per la seva interpretació en El rei Lear.