Les beques Agita compleixen 10 anys ampliant la convocatòria 2019 a França

agita-2019

L’Ajuntament de Figueres va obrir l’any 2006 una convocatòria de beques per a la creació, i ajuts a la producció, difusió i exhibició de les arts amb l’objectiu de fomentar la creativitat facilitant l’aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres. Va ser a l’any 2009 que van rebre el nom de beques AGITA.

Del 2009 al 2019 s’han publicat 6 convocatòries i han estat 55 els projectes guanyadors provinents de disciplines artístiques com les arts visuals, escèniques (circ, dansa, música), audiovisual, cinema i publicacions.
Per a celebrar aquests 10 anys de beques Agita es duran a terme dues accions:
A finals de setembre, a la Casa Empordà de Figueres i gràcies al suport del Museu de l’Empordà, tindrà lloc una exposició col·lectiva de projectes de diferents edicions i tots ells de caràcter expositiu, on s’evidenciarà el comú denominador de tots ells: la creativitat.
Serà una mostra on els treballs han viscut una evolució a partir de la proposta presentada a Figueres. Projectes que s’han seguit treballant i han derivat en altres propostes artístiques o bé han madurat i s’han reversionat . Peces produïdes gràcies a la beca dialogaran amb els seus treballs posteriors.

L’altra acció serà l’edició d’una publicació, un llibre en format guia-arxiu de 10 anys dels projectes guanyadors.

presentacio-agita-2019Per altra banda, avui presentem també la convocatòria de les Agita 2019, en la que com és habitual estan dirigides a artistes i creadors de tots els àmbits artístics.
Aquests ajuts tenen en compte els projectes que mostren vocació de professionalització i voluntat de projecció exterior, així com aquells que guarden interès per a la ciutat de Figueres i comarca de l’Alt Empordà.
Es valorarà especialment la qualitat del projecte; la seva viabilitat econòmica, tècnica i gestora i l’originalitat, innovació i contemporaneïtat del projecte.
Les propostes es podran presentar a partir del 4 d’abril fins al 4 de maig i després passaran a ser valorats per un comitè d’experts format per:

Eudald Camps, crític d’art.
Àngel Quintana, catedràtic d’Història i Teoria del cinema a la UdG.
Maria Mercè Cuartiella, escriptora,
Xavier Lloses, compositor i artista sonor.
Narcís Puig, adjunt a la direcció artística del Temporada Alta.
Sebastien Planas, director del Filaf, festival international de llibres i pel·lícules d’art.
Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà.
Aina Bag, directora del Teatre Municipal El Jardí.
Pere Ferrera, cap de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Figueres

El dia 11 d’abril es presentarà en roda de premsa i a la Casa de la Generalitat a Perpinyà la nova convocatòria de les beques Agita amb l’objectiu d’arribar al sector artístic de la Catalunya Nord i francès establint així relacions artístiques i culturals transfrontereres.