L’Hospital acull un concert de la formació del mestre Jordi Savall

figueres-jordi-savall

-L’actuació ha tingut lloc aquesta tarda a la sala del nou Servei de Rehabilitació-
-La iniciativa s’emmarca en el projecte “El Somni d’Orfeu” de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga-

Figueres, dijous 30 de maig de 2019.- Aquesta tarda, de les 16 h a les 16:30 h, els usuaris del Servei de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres han pogut gaudir de l’actuació musical de la formació Orpheus XXI, ideada pel mestre Jordi Savall i dirigida per Moslem Rahal. Està integrada per músics professionals, col·laboradors habituals de Savall, i la majoria són immigrants i refugiats que provenen de Síria, Romania, França, Bulgària, Marroc o Grècia.

El concert s’emmarca en el projecte “El Somni d’Orfeu” de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, i és una iniciativa social i cultural de Savall orientada a apropar la música a aquells espais on no hi és habitual i a aquelles persones que més la necessiten: que es troben en risc d’exclusió social, pacients de centres mèdics i hospitalaris o interns de centres penitenciaris.

Amb “El Somni d’Orfeu”, Savall reivindica el poder transformador de la música, que esdevé un canal d’expressió per promoure el diàleg intercultural i interreligiós, despertar la percepció i la sensibilitat, i, també, ajudar a passar una bona estona al públic.

Aquesta gira de concerts es desenvolupa arreu de Catalunya, en centres penitenciaris, socials i hospitalaris, així com en barris concrets. I a vegades s’acompanyen de tallers de música, com ha estat el cas de l’actuació que la formació ha ofert aquest matí al Centre Penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. A comarques gironines, la iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, concretament del Servei de Cooperació Cultural.