Llançà posa en funcionament una platja per a gossos

platja_gossos

Es tracta d’una prova pilot i està situada a la platja de l’Argilera de Llançà amb una extensió de 1.200 metres quadrats

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llançà, Anna Giralt, es tracata d’una platja per on hi passa el camí de ronda i que no colinda amb cap altre i “queda prou tancada com per poder controlar els animals de companyia bé”. L’espai és d’aproximadament de 1.200 metres quadrats. El projecte d’adequar una platja per a gossos ve de l’any 2013, quan l’actual alcalde, Guillem Cusí, aleshores regidor a la oposició per ERC va presentar la proposta. En aquell moment,  tots els grups polítics incloent-hi CiU que en aquell moment era a govern van trobar encertada. “Des d’ERC érem i som coneixedors que els animals formen part de la família i tenen dret a poder córrer lliurement en espais permesos i tanmateix a poder refrescar-se en èpoques caloroses i no quedar tancats en pisos i cases”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, tot afegint: “Els nostres socis de govern PSC i APL tenen aquesta mateixa sensibilitat”.

Amb tot, es tracta d’una prova pilot.”Considerem que són els propis usuaris els que ens poden aportar dades per tal de millorar l’espai i volem mantenir un feedback en aquest aspecte. Si la platja és cuidada i queda neta durant l’estiu, el servei seguirà endavant”, ha explicat Anna Giralt.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista