Lliurament Beques a la Joventut Excel·lent

El projecte anomenat “Beques a la joventut excel·lent” neix l’any 2008 de la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres de reconèixer, premiar i estimular, d’una banda, l’esforç per aconseguir l’excel·lència acadèmica i, de l’altra, la participació a la vida associativa i cultural figuerenca o, dit d’una altra manera, el compromís amb la ciutat.

Les bases diuen textualment que “l’objectiu és potenciar i reconèixer l’esforç personal dels /de les alumnes en l’àmbit escolar (traduït en el seu rendiment), valorar l’esperit emprenedor, la coherència i el compromís amb la ciutat i situar Figueres com a Ciutat del Coneixement.”

En un primer moment es van convocar cinc beques que consistien en una estada de dues setmanes a Londres adreçades als alumnes que haguessin acabat el darrer curs de batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior i a partir de la segona convocatòria es va ampliar convocant cinc beques més consistent amb una estada a València per visitar la Ciutat del Coneixement, adreçades a alumnes que haguessin estudiat el darrer curs de l’educació secundària obligatòria (4t d’ESO).

El programa de Londres ofereix als matins classes de perfeccionament de l’anglès i a les tardes un ampli ventall d’activitats durant el temps lliure: excursions de dia complet el cap de setmana per visitar altres poblacions properes i sortides diàries culturals i turístiques durant la setmana a Londres. L’allotjament és en una residència , en habitacions individuals amb bany privat i en règim de pensió completa. Es compta amb un equip d’animadors i monitors que supervisen totes les activitats.

El programa de València es concreta amb una visita de tres dies a la ciutat de les Arts i de les Ciències , amb allotjament i amb la manutenció inclosa, amb acompanyament de monitor/a i un programa de lleure per les hores lliures.

El jurat té en compte els mèrits següents:

Expedient acadèmic: certificat de l’institut corresponent, amb les notes acadèmiques dels estudis d’ESO i dels ensenyaments postobligatoris corresponents (batxillerat, cicle formatiu de grau mitjà o cicle formatiu de grau superior). La mitjana de les notes ha de ser com a mínim de 8.

Informe del centre educatiu de secundària: valoració del/la director/a o del tutor/a de la trajectòria de l’alumne/a al centre educatiu.

Presentació d’una sol·licitud de l’alumne/a: exposició, en un màxim de 4 fulls, del seu «projecte de vida» (què té previst estudiar, com vol continuar la seva trajectòria, què el motiva, què el preocupa, quins projectes té, etc.) tan a nivell personal com de relació amb la ciutat.

Altres certificats: l’alumne/a pot presentar tots els certificats originals o compulsats que consideri oportuns referents a activitats extraescolars (formació, esport, lleure…) i a la participació a entitats de caire social, polític, de voluntariat, educatiu… que acreditin la seva vocació de servei i implicació a la comunitat.

Certificat d’empadronament i convivència.

RESULTATS 2018

Beques London

FALLOUK FERRER OMAR C/LLANÇÀ 8, 2-A FIGUERES

30/09/2000

OLIVAR GRAN
FOLCH CASANOVAS IGNASI C/NOU 14-16, 1-4 FIGUERES

22/08/2000

OLIVAR GRAN
GRABOLEDA RAMOS PILAR C/J.V. FOIX 6 FIGUERES

07/09/2000

OLIVAR GRAN
OLIVA DELÓS FERRAN C/COLON 10 FIGUERES

09/01/2000

RAMON MUNTANER
MARTIN GARCIA ANNA C/ELX 4, 2-C FIGUERES

27/02/2000

NARCÍS MONTURIOL

Beques València

TORRENT RAGOLTA ALBA C/JOAQUIM SERRA 5, 4-2 FIGUERES

21/03/2002

CENDRASSOS
TORRENT RAGOLTA ÈLIA C/JOAQUIM SERRA 5, 4-2 FIGUERES

21/03/2002

CENDRASSOS
ORTUÑO BECH SÍLVIA AV SALVADOR DALI 148, BAIX DRETA FIGUERES

10/04/2002

ALEXANDRE DEULOFEU
BALLART AGUIÑO LAURA AV SALVADOR DALI 5, 4B FIGUERES

31/05/2002

OLIVAR GRAN
CODERCH SENDRÓS BERNAT C/JOAN SALVAT 22 FIGUERES

27/03/2002

OLIVAR GRAN

I beque EOI;

LLAURÓ CAPEL MARIA C/RAMON Y CAJAL 14 FIGUERES

01/09/2002

OLIVAR GRAN

665169195

El jurat està format per:
Presidenta: Regidor/a d’Educació
Vocals:
Professora d’institut
Professor de centre concertat
Representant de mares i pares
Cap del Servei Educatiu de l’Alt Empordà
Membre del Cosell Local de Joventut de Figueres
Estudiant premiada en alguna edició anterior
Servei d’Educació
Servei de Joventut
Secretària