Lluís Armengol (CUP): “CiU necessitava un soci i aquest soci s’ha fet pagar car”

lluis-armengol-cup-figueres-2015

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Figueres valora el nou cartipàs municipal.  Per ERC es tracta d’un repartiment fet a “les seves afinitats” i el seu portaveu, Albert Testart, demana a CDC i UDC de Figueres que expliquin públicament si la fracturació de la federació tindrà conseqüències en la governabilitat de la ciutat

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Figueres, Lluís Armengol, considera que les regidories assignades al PSC, soci de govern de CiU, són “desproporcionades” als resultats electorals obtinguts. “CiU necessitava un soci i aquest soci s’ha fet pagar car”, ha dit Armengol. Per la seva part, el portaveu d’ERC al consistori figuerenc, Albert Testart, creu que es tracta d’una estructura de govern feta a “les seves afinitats” i ha afegit: “El govern té tot el dret a organitzar-se com estigui més a gust i com cregui més oportú. Si se senten còmodes , res a dir, però sí que haurem de parlar quan es presentin les dedicacions exclusives i càrrecs de confiança”.
Sobre si la ruptura de CiU tindrà conseqüències a nivell municipal –al govern de la capital altempordanesa hi ha dos regidors d’UDC-, Lluís Armengol de la CUP ha dit: “Que Manel Toro no sigui regidor d’Hisenda no és lògic i només s’entén en el context de crisi entre els dos partits i més quan Toro ha estat un regidor que ha sabut reconduir la situació econòmica de l’Ajuntament”. Per la seva part, el republicà Albert Testart ha demanat a CDC i UDC que expliquin públicament si la separació de la coalició tindrà “conseqüències en la governabilitat” de la ciutat.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista