Malestar i preocupació del claustre de mestres de l’escola Cusí de Figueres per la construcció de la pista poliesportiva

escola_cusi2

El claustre de mestres de l’escola Joaquim Cusí de Figueres han mostrat el seu malestar amb l’Ajuntament de la ciutat per la construcció de la pista esportiva municipal en el pati del centre escolar. Segons ha explicat, el seu director, Albert Blasco, aquest malestar no és pel projecte de l’equipament poliesportiu, el qual en cap moment, segons ha explicat, l’Ajuntament no va ensenyar ni consultar a l’escola, sinó per la funcionalitat. A més, la principal preocupació del centre és  que no queda garantida la seguretat dels alumnes.

Entre els motius d’aquesta malestar hi ha la decisió de realitzar les obres durant el període de classes. Aquestes es van endarrerir i finalment van començar a l’octubre i de moment, el centre no saben quan acabaran. A més, aquesta setmana, els treballs estan aturats. També per la coincidència de dues obres a la vegada: la construcció de la pista esportiva i el canvi de caldera, que per les seves dimensions també ocupa una part del pati. “Ens van dir que per una subvenció de la Diputació, el canvi de la caldera s’hauria de fer també a l’octubre”, ha explicat Blasco, qui ha explicat que els sorolls per les obres eren “continus” i ha afegit:  “No són l’ambient d’estudi més idoni per als nens i nenes de l’escola”.

escola_cusiAltres preocupacions del centre són la limitació d’espais i accessos, per no complir amb els terminis establerts. “El projecte havia d’estar acabat per Nadal i al ritme que van les obres duraran tot el curs”, han dit des del centre. Però la principal preocupació dels mestres i de la direcció és que no queda garantida la seguretat dels seus alumnes: “Estan convertint l’àmplia pista de l’escola en un espai limitat per racons amagats i parets amb un disseny que conviden fàcilment els alumnes a enfilar-s’hi. La seguretat dels nostres alumnes, que és una de les nostres preocupacions principals, creiem que no està garantida”, han dit des del centre. En aquest sentit, han parlat de columnes amb un perfil que no és rodó, espais que queden fora de la vigilància dels professors o columnes de ferro on els nens poden introduir les mans, entre d’altres.

Un altre motiu és perquè la meitat del pati més assolellada quedarà permanentment a l’ombra. “No ens han presentat el projecte com a tal. Jo finalment el vaig trobar a la pàgina de transparència de l’Ajuntament i ens l’hem mirat. Nosaltres només hem fet aportacions de funcionalitat, és a dir els accessos a l’escola, les emergències a la pista, com entraran els vehicles, on recol·locaran la font que han tret, els espais del pati que siguin segurs i visibles… No opinem del que estan construint, perquè l’escola és un equipament municipal i és una decisió de l’Ajuntament. Per tant no opinem de la tipologia, sinó de la funcionalitat. I el que ens preocupa i molt és la seguretat dels nostres alumnes. Sempre he demanat que no hi haguessin ni cantonades i si hi ha  columnes que aquestes siguin de punt rodó com a mínim un metre i mig”, ha explicat el director del centre. Des del professorat també han mostrat el seu malestar perquè actualment els nens del cicle superior -5è i 6è- han de jugar a l’hora del pati en un espai reduït, just a l’entrada de l’escola. A més, a causa de les obres, van haver de de treure la font de l’escola.

El claustre de l’escola farà arriba les seves queixes a l’Ajuntament de Figueres.

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista