Mar Casas ens presenta “100 idees per tenir més autoestima” d’Eva Mengual a l’Ikigai

Eva-Mengual-figueres-2019

El dissabte 30 de març, a les 12h, a l’Ikigai de Figueres es farà la presentació del llibre “100 idees per tenir més autoestima” d’Eva Mengual (editat per Cossetània Edicions). Presentat per la psicòloga i periodista Mar Casas i l’autora, l’editora i terapeuta gestalt Eva Mengual.

“100 idees per tenir més autoestima” d’Eva Mengual, convida a agafar les regnes de la persona que som: per a això, planteja preguntes i exercicis que podem realitzar periòdicament per conèixer-nos i, a partir d’aquí, anar treballant l’amor propi.
Mengual, editora i terapeuta gestalt, en aquesta obra sintetitza el que ella mateixa descriu com a idees que han sorgit del seu camí vital personal, acadèmic i professional: és a dir, que han estat viscudes, estudiades i contrastades. Els capítols breus, que inclouen preguntes i exercicis que cadascú es pot plantejar, el fan un llibre especialment didàctic.

Portada-llibre-100-idees-per-tenir-mes-autoestimaEn aquest llibre s’hi aglutinen cent propostes per conèixer-se millor, acceptar-se, validar-se i, sobretot, per prendre a estimar-se més, mitjançant apunts teòrics i exercicis pràctics que conviden a reflexionar, qüestionar-se, desbloquejar-se, experimentar… els noms de terapeutes i estudiosos de referència com ara Carl Rogers, Fritz Perls, Virginia Satir, Louise L. Hay, o Jorge Bucay, són només el punt de partida per a un mètode que l’autora ha posat en pràctica i es planteja en aquesta obra com a guia. Els lectors aprendran a créixer i ser millors persones, i a estar oberts als canvis; cosa que implica calçar-se les botes i caminar, ensopegar, caure, aixecar-se, tornar a caure i tornar a remuntar. Perquè l’autoconeixement i l’autoestima exigeixen temps, consciència i responsabilitat, i també voluntat, paciència, compromís i constància. Aquestes propostes donen idees per practicar, explorar i, en definitiva, per millorar la relació amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb l’entorn. És un llibre que, al cap i a la fi, ensenya a estimar-se, a estimar-se molt.

Eva Mengual Alexandri (Barcelona, 1973) és llicenciada en Filologia catalana i fa prop de 20 anys que treballa en l’àmbit editorial, com a autora i editora de llibres de text, materials didàctics, articles i obres divulgatives. D’altra banda, s’ha format en Teràpia Gestalt, Coaching i Narrativa terapèutica a l’Institut Gestalt –amb qui ha col·laborat en diverses publicacions– i en PNL a l’Institut Integratiu, i ha impartit tallers d’escriptura terapèutica i altres dinàmiques gestàltiques grupals en diversos centres.
De la fusió de les dues professions, en surt la seva marca, que ha donat nom a la seva web professional: www.editorapeuta.cat.
És autora del relat terapèutic El camí de l’amor i de la guia-diari ¿Hacemos el Camino de Santiago? ¡Te acompaño!, publicats per Comanegra.
Actualment, col·labora amb diverses editorials i autors, té consulta pròpia per acompanyar persones que volen fer un procés terapèutic d’autoconeixement o de creixement personal, i va fent camí com a lletrista i com a escriptora de contes infantils i relats.

L’ikigai
Ronda del mossèn Cinto Verdaguer, 32, baix
17600 Figueres (Girona)

606 520 941