Marc Figueras a la galeria El Claustre

merce-cuartiella-marc-figueres

-Article d’opinió de Mercè Cuartiella, escriptora i llicencia en Filologia per la Universitat de Barcelona-

M’agraden els quadres d’en Marc Figueras. El vaig descobrir quan una de les seves pintures va il·lustrar la coberta del meu recull de contes Gent que tu coneixes. Vull pensar que el volum s’ha beneficiat d’aquesta portada suggerent, que la noia que espera davant la casa dels arcs ha fet venir ganes a algun lector de veure què hi deien, les històries que s’hi explicaven a l’interior. Potser també algú ha descobert el pintor a través del llibre, qui sap si la lectura dels contes ha fet que, un cop acabat el volum, qui el llegia tornés a contemplar la coberta preguntant-se qui era aquell artista minuciós i proper del qual ignorava la trajectòria. Simbiosi entre lletra i pintura, m’agrada.

Aquests dies hi ha tres quadres seus a la Galeria El claustre, a la Rambla de Figueres. No és la primera vegada que això passa, en altres ocasions hem pogut admirar alguna mostra de la seva obra a la nostra ciutat. Aquesta simbiosi entre arquitectura i figura humana que ens proposa el pintor en moltes de les seves peces, aquests ambients urbans, tan barcelonins, el seu estil hiper-realista, em resulten molt suggeridors. Quan contemplo aquestes figures, gairebé sempre femenines, plantades davant d’un edifici emblemàtic de la ciutat on vaig néixer o circulant en bicicleta per un carrer d’un barri que podria ser el meu, em sento part del paisatge que retrata. Els quadres m’embolcallen, em resulten propers, recreen per a mi, observadora externa, una atmosfera quotidiana, coneguda, familiar.

Les pintures d’en Marc Figueras són com una finestra lluminosa penjada a la paret, una obertura que esclata de claror i elegància, un regal per a la vista. Aprofiteu l’oportunitat de gaudir-ne, ara que se’ns ofereixen al bell mig de la nostra ciutat.