Marta Felip: “A nivell de ciutat, l’Estat ha complert i es farà la rotonda de la plaça del Sol”

marta-felip-declaracions-presupostos-2015

L’alcaldessa de Figueres s’ha felicitat per la incorporació en els pressupostos de l’Estat per al 2016 d’una partida de poc més d’un milió d’euros per construir la rotonda de la plaça de Sol, unes obres que es licitaran aquest setembre. En canvi, Felip ha fet una lectura molt negativa de la inversió estatal al conjunt de les comarques gironines. “Els pressupostos del 2016 confirmen els nostres pitjors temors: una inversió mínima i absolutament desproporcionada a la importància del territori, a l’aportació en activitat productiva i per la connexió amb França”, ha dit Felip. I és que l‘executiu del PP preveu invertir l’any que ve 64,57 MEUR i les partides destinades a la N-II cauen un 22%


L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s’ha mostrat satisfeta perquè l’Estat ha inclòs per als pressupostos de l’any vinent una partida de poc més d’un milió d’euros per construir una rotonda a la plaça del Sol. “A nivell de ciutat, han incorporat una demanada llargament reivindicada i han complert el que em van prometre fa uns mesos”, ha dit Felip. Les obres es licitaran al setembre i es preveu que els treballs puguin començar després de Nadal, segons ha confirmat l’alcaldessa. La rotonda voltarà l’actual edifici de l’oficina de turisme que es traslladarà a Casa Empordà. De moment, l’Ajuntament de Figueres no ha estudiat quin ús tindrà aquest edifici un cop es traslladi l’oficina de turisme, tot i que la seu de Comerç Figueres es mantindrà. “Amb la rotonda es desencallarà l’accés a la Rambla i la plaça del Sol canviarà en mobilitat i visualment”, ha dit l’alcaldessa, qui ha recordat que una vegada s’hi construeixi la rotonda, aquest vial passarà a tenir titularitat municipal.
Marta Felip també s’ha felicitat perquè els pressupostos estatals també inclouen una partida per construir la rotonda de l’N-260 amb una inversió de 502.360 euros.
D’altra banda, l’alcaldessa de Figueres ha fet una lectura negativa de la inversió que l’Estat farà l’any vinent en el conjunt de les comarques gironines. Segons ha dit, els pressupostos del 2016 a la demarcació confirmaven “els nostres pitjors temors: la inversió estatal és mínima i absolutament desproporcionada a la importància del territori, a l’aportació en activitat productiva i per la connexió amb França”. Felip ha recordat que són partides que no permetran tenir fins al 2020 tenir desdoblada la N-II. “Durant quatre anys més la principal via d’entrada seguirà en un estat deficitari”, ha dit Marta Felip, tot afegint: “Són uns pressupostos decebedors i confirma la voluntat del Ministeri de Foment de fer la mínima inversió a Catalunya i en concret a les comarques gironines”.
L’executiu del PP preveu invertir l’any que ve 64,57 MEUR a la demarcació, un 21% més del que va pressupostar el 2015. Tot i això, les partides destinades a obres a la carretera Nacional II cauen un 22%. En global, l’Estat calcula destinar 11,52 MEUR a la infraestructura, menys que els 14,81 milions del 2015. El gruix de les inversions, un total de 6,8 MEUR, van destinades a desencallar obres de l’N-II al tram nord. Hi ha previstes inversions de més o menys quantia per a tots els trams pendents de desdoblar amb duplicació de calçada entre Orriols i la Jonquera, per aconseguir l’objectiu de començar les obres al llarg del 2016. Segons desgranen els PGE, hi ha partides destinades al tram Medinyà-Orriols (890.000 euros), a l’Orriols-Bàscara (1 MEUR), al comprès entre Bàscara i la variant de Figueres (700.000 euros), al Figueres-Pont de Molins (630.000 euros) i al Pont de Molins-la Jonquera (500.000 euros). Aquestes previsions es complementen amb els 1,31 MEUR que l’Estat calcula invertir en les variants de Bàscara (800.000 euros) i Pont de Molins (510.000 euros). Finalment, hi ha 1,1 milions previstos per a obres de reordenació d’accessos i interseccions amb l’N-II a l’alçada de Pontós i Garrigàs.

Foto: Xavi Toral / AE Comunicació

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista