Marta Felip: “He intentat que tothom estigui còmode”

marta-felip-declaracions-cartipas

L’alcaldessa de Figueres ha explicat que el nou govern tindrà “el nombre mínim de càrrecs de confiança per cobrir les places de gabinet d’alcaldia per fer les tasques de protocol, comunicació i organització d’actes”. A més, es contractaran de moment tres directors d’àrees estratègiques per urbanisme, seguretat i cohesió i pel nou  Institut de qualitat urbana. Segons ha explicat Felip, aquests càrrecs s’escolliran a través de contractes laborals d’alta direcció

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha parlat de La distribució de competències entre CiU i el PSC a l’Ajuntament. Tal com va avançar figueres.com i aecomunicacio.cat, Felip assumirà l’àrea d’Hisenda, fins ara en mans de Manel Toro, i Urbanisme. Pere Casellas, que assumirà l’única tinença d’alcaldia, portarà Seguretat Ciutadana, Benestar Social i Habitatge. També s’encarregarà del pla de transformació del barri de Sant Joan. Els altres dos regidors del PSC, Alfons Martínez portarà Cultura i Promoció Turística i César Barrenechea s’encarregarà d’Esports. El número 2 de la llista de CiU, Francesc Cruanyes, s’ocuparà de la parcel·la comunicativa. “S’han eliminat les direccions d’àrees i en aquest govern es responsabilitza directament al regidor dels seus serveis”, ha dit l’alcaldessa, tot afegint: “He intentat que tothom estigués còmode i que les regidories s’adaptessin al seu perfil professional”. En aquest sentit, Felip s’ha referit al fet que Manel Toro cedeix una de les àrees de pes del consistori, Hisenda, a l’alcaldessa que l’assumeix junt amb Urbanisme. “Centralitzo Hisenda i Urbanisme perquè en aquest mandat el plat estrella serà fer el pla general de la ciutat i cal tenir una línia política i urbanística molt marcada per la transformació urbanística que pateix la ciutat”, ha explicat. Una altra de les novetats és el treball de Francesc Cruanyes, el número 2 de la llista de CiU, que s’encarregarà de la parcel·la comunicativa del nou govern, Participació Ciutadana, Medi Ambient i Relacions Transfrontereres. “Volem fer una aposta forta per la comunicació i per tenir un govern obert, basat en la participació ciutadana”, ha explicat.
Pel que fa els càrrecs de confiança, Marta Felip encara no ha avançat el nombre d’aquests, però sí que ha dit que serien els “mínims possibles”. Aquests càrrecs serien per cobrir les tasques de protocol, comunicació i organització d’actes dins el gabinet d’alcaldia. Amb tot, Felip ha assegurat que “no tindria cap problema” que enlloc de càrrec de confiança fossin contractats i inclosos en la plantilla. A més, es contractaran de moment tres directors d’àrees estratègiques per urbanisme, seguretat i cohesió i pel nou Institut de qualitat urbana. Segons ha explicat Felip, aquests càrrecs s’escolliran a través de contractes laborals d’alta direcció.

Sobre la dissolució de la federació i les possibles conseqüències en la vida municipal, Felip ha explicat que els dos regidors d’UDC que formen part del govern municipal –Manel Toro que té les àrees de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç i Dolors Pujol amb Salut, Gent gran i discapacitat- han expressat la seva disposició de continuar en el govern, però que estaven a l’espera del que dictessin la direcció dels partits a nivell nacional.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista