Marta Felip presenta el programa electoral amb l’objectiu de dissenyar la Figueres del 2025

figueres-marta-dissenya-figueres-2025

Un programa electoral que va més enllà d’un mandat i que dissenya el model de ciutat per la Figueres de l’any 2025. Aquesta és la idea motor del programa electoral que ha presentat avui l’alcaldessa de la ciutat i candidata a la reelecció per CiU, Marta Felip, durant un acte que s’ha celebrat davant més de 200 persones a ‘la Cate’ de Figueres. “Cal repensar la ciutat i aquest programa electoral és la resposta optimista a les necessitats del futur, amb el progrés, la prosperitat, la qualitat de vida, la cohesió social i les actituds positives com a objectius irrenunciables de la meva candidatura”, ha manifestat Felip.

CiU de Figueres considera que afrontar els nous reptes que té la ciutat  requereix d’un disseny i d’una planificació que“no es pot limitar a un seguit d’accions per desenvolupar durant el proper mandat, sinó que ha d’anar més enllà i plantejar un model en un horitzó més a llarg termini, fins l’any 2025”, ha assenyalat la candidata. I afegeix:“Figueres necessita més que mai estabilitat política i un govern amb un full de ruta que pensi també en les futures generacions”.

D’aquesta forma, el programa electoral de la candidatura de CiU a Figueres distribueix les seves propostes a partir de quatre eixos al voltant dels quals gravitarà la futura acció de govern:

1)    Les persones com a prioritat de l’acció política

2)    La ciutat com a sistema orgànic viu

3)    El territori com a àmbit d’acció per generar progrés

4)    El bon govern perquè la ciutadania confiï en les seves institucions

Durant l’acte, que ha estat presentat pel periodista i número 2 de la candidatura, Francesc Cruanyes, l’alcaldessa ha recordat que “després de vuit anys de governs de CiU que han estat clau per la modernització de la ciutat i per  donar resposta a les noves necessitats socials generades per la crisi econòmica, avui Figueres té unes bases sòlides que la situen al capdavant de les ciutats mitjanes de Catalunya”.

Les persones com a prioritat de l’acció política

Els serveis a les persones formen el primer eix del programa electoral, amb especial atenció a la formació dels infants i joves, el suport a les famílies amb menys recursos, el foment de la cultura, la integració de les persones nouvingudes, el treball per a la cohesió social, la seguretat i la convivència, i l’acompanyament a la gent gran. “Aquests temes són i seran l’obsessió del nostre equip”, va sentenciar Marta Felip.

La distribució dels barris en cinc districtes, amb pressupost propi, brigades de districte, policia de proximitat i un regidor de districte amb funcions executives, és un dels nous reptes en aquest apartat. També s’hi inclou el nou pavelló esportiu i la piscina climatitzada al sector sud de la ciutat, la plataforma de serveis de salut a la zona hospitalària-esportiva, la implantació dels estudis de Batxillerat Internacional o el nou impuls al Museu de l’Empordà, juntament amb tot el paquet d’actuacions per reforçar l’atenció social.

La ciutat com a sistema orgànic viu

L’assoliment de l’excel·lència i de la qualitat de l’entorn urbà centre el segon eix programàtic. “La Figueres de l’any 2025 ha de ser entesa com una ciutat que funciona com un veritable sistema orgànic viu, amb caràcter urbà, modern i contemporani i que s’adapta a les necessitats que sorgeixen en cada moment”, explica Marta Felip. Un eix que busca la coresponsabilitat de la ciutadania en la construcció de la ciutat perquè, segons la candidata de CiU, “si Figueres som tots els figuerencs i figuerenques, a tots ens correspon ser-ne membres actius perquè serà la millor manera d’aprofitar les seves enormes potencialitats”.

La creació d’un Institut de Qualitat Urbana, la redacció del nou POUM o l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió de la ciutat i en els canals de comunicació amb la ciutadania són algunes de les propostes d’aquest eix. Pel que fa als equipaments, se’n proposen als cinc districtes, entre els quals destaca la recuperació del Mas Torrent com a espai polifuncional d’oci recreatiu, una nova residència i centre de dia per a gent gran a l’entorn de la plaça Josep Pallach, el trasllat de l’escola Carme Guasch a la finca de l’antiga presó, la segona fase del centre de formació integrat Ferran Sunyer, l’ampliació de la biblioteca Fages de Climent, la segona fase de la Casa Empordà o la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí.

El territori com a àmbit d’acció per generar progrés

Ciutat de comerç, cultura, turisme, oci i serveis. El tercer eix programàtic vincula Figueres amb el seu territori com l’espai on s’han de produir les oportunitats per generar progrés. “Una Figueres fortament compromesa amb l’Empordà, Catalunya i Europa perquè són la seva terra, el seu país i el seu model i els valors que representa”, assegura Marta Felip. Una sèrie de propostes que volen reforçar un model de ciutat “amb fort esperit comercial, obert al turisme i convençut de la seva capacitat per captar emprenedoria i activitat econòmica”, afegeix la candidata a la reelecció.

La proposta més destacada d’aquest eix és la creació del Patronat Municipal de Comerç i Turisme com a ens estratègic per al desenvolupament comercial i turístic de la ciutat. També es planteja ampliar la Zona de Municipi Turístic a l’eix de l’avinguda Vilallonga i Vilatenim, la nova oficina de Turisme a la Casa Empordà, la reconversió dels antics jutjats en un alberg de joventut, la implantació d’un centre d’incubació empresarial al Recinte Firal o tota una línia d’ajuts enfocats a autònoms i emprenedors.

El bon govern perquè la ciutadania confiï en les seves institucions

El quart i últims eix del programa electoral de CiU a Figueres se centra en la transparència i la participació ciutadana, amb el convenciment que aquestes són les eines per garantir un bon govern. “Als objectius ambiciosos li calen governs forts que transmetin confiança a la ciutadania”, assegura Marta Felip. L’alcaldessa i candidata a la reelecció indica que “vivim un moment de canvi de paradigma polític que demana una nova cultura de govern que aporti imaginació, capacitat de prioritzar i idees clares”.

L’objectiu és que les accions que es proposen en aquest apartat siguin el màxim de transversal possibles i s’apliquin en totes les àrees a partir, sobretot, d’una major simplificació administrativa de la intervenció municipal. L’elaboració de pressupostos d’inversions participatius, la creació d’una ràdio municipal via internet o la posada en marxa dels Consells Consultius de Cultura i Esports són altres de les actuacions previstes en el programa electoral.

marta-dissenya-figueres-2025