Més de 100 artistes i 25 espais en l'exposició "Empordaneses"

empordoneses-2015-figueresL’eix de totes les exposicions serà el reciclatge i la bicicleta, així, la majoria d’artistes s’han dedicat a customitzar bicicletes velles fins a transformar-les en obres d’art
La inauguració d’Empordaneses i de l’exposició Bici & Art serà dissabte 7 de març, a Casa Empordà

Més d’un centenar d’artistes de disciplines diverses participaran en la sisena edició de l’exposició col·lectiva Empordaneses, que se celebra del 27 de febrer al 6 d’abril amb 25 espais expositius repartits per la ciutat. El denominador comú de totes les exposicions serà el reciclatge i la bicicleta, així, la majoria d’artistes s’han dedicat a customitzar bicicletes velles fins a transformar-les en obres d’art. Per aquest motiu, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres i l’ONG Bicicletes sense fronteres s’han implicat en aquest projecte cultural que a més de les exposicions també inclou xerrades, visites guiades i performances durant les properes quatre setmanes. La coordinadora d’Empordanes, Pilar Farrés, ha destacat que el projecte d’Empordaneses entena el concepte de “reutilització com un “recurs amb infinites possibilitats artístiques i també com una fórmula sensible per generar un canvi en la relació de la societat amb l’art i el medi ambient.”

La inauguració oficial serà dissabte 7 de març a Casa Empordà, amb l’exposició Bike & Art. Es tracta d’un projecte en què hi participen una trentena d’artistes amb l’aportació d’obres a l’entorn de la bicicleta partint de la transformació de bicicletes velles. L’historiador d’art Enric Tubert, ha destacat que l’exposició de Casa Empordà era “un esdeveniment artístic molt exportable amb un repertori d’artistes molt eclèctics que barreja tant artistes de la comarca molt consagrats com artistes que han participat en edicions passades d’Empordaneses i artistes que comencen i fan aprotacions moltinteressant”.

Altres exposicions són la de la botiga Olympia-2 amb la mostra El senzill plaer d’anar en bicicleta, que recull cartells i imatges antigues relacionades amb el món ciclista de la ciutat de Figueres, algunes d’elles del segle XIX, així com una exposició de bicicletes de col·lecció. Al cafè Dalícatessen, hi haurà una exposició sobre la pel·lícula Bavaouo del mateix títol basada en un text original de Salvador Dalí escrit l’any 1932 i es projectarà el tràiler de la pel·lícula. Es tracta d’un treball de Lluís Benejam que es podrà veure fins al 31 de març.

Yolanda Falcon – Fotos: Xavi Toral – Vídeo: Carles Pujol / AE